Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderna srednja škola

Oni su naši prvi srednjoškolci koji uče na tabletima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka privatna gimnazija prva u Hrvatskoj u nastavu je uvela tablete.

Prvi srednjoškolski sat u životu, dubrovački gimanzijalci umjesto s bilježnicama i riječnicima, počeli su s tabletima. Ovi srednjoškolci prvi u Hrvatskoj tablete će koristiti za učenje, umjesto, kao i dosada za zabavu.

Učenici će na svoje tablete instalirati potrebne aplikacije, i već mogu početi s radom. Novost u obrazovanju sviđa se i profesorima.

'Lakša je u toliko što imam već niz gotovih vježbi, power-point prezentacija. Imamo te aplikacije, gdje pošalju svoje domaće radove i tako da je to puno brži način', rekla je Ana Burđelez, profesorica engleskog jezika.

>> Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

Profesori dodaju, na ovaj način lakše je pratiti svakog učenika posebno, i vidjeti koji dio gradiva treba dodatno raditi. 'Nas je vrlo privukao podatak da je u nekim zemljama, osobito zapadno europskim gdje je tablet uveden u redovitu nastavu, da je kvaliteta nastave u prosjeku u nekim školama i do 20 posto poboljšana', rekao je Tomislav Franušić, ravnatelj Dubrovačke privatne gimanzije

'Mislim da će biti lakše, zato što ne moramo sve u zadaću pisati, možemo djeliti s profesorima', rekao je Luka, učenik 1. razreda. 'Mislim da je puno bolje, jer moramo ništa pisati u bilježnicu, ovako će nam biti zanimljiv i više ćemo učiti', nadodala je Lea, učenica 1. razreda.

Teško da će u skoroj budućnost tableti zamijeniti čitanku. Ipak, nastava 21. stoljeća trebala bi znatno olakšati i nastavu i smanjiti broj udžbenika u torbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene