Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto!

Oni su na vrhu liste poreznih dužnika, ali dug ne priznaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći porezni dužnici za milijunske dugove krive upravo državu. Tvrde da su sve platili na vrijeme te da ih je država izigrala.

Poručuju kako će koristiti sva pravna sredstva jer su sve činjenice na njihovoj strani. Imena su javno objavljena ali porezni dužnici ne priznaju dug. Čak traže i otkaze za poreznike koji su njihove predmete vodili, zbog čega sada trpe štetu.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Alen Bubalo treći je na javnoj listi poreznih dužnika. Tvrtka mu je izbrisana iz sudskog registra, pa će taj dug ostati nenaplaćen. Dug od 34 milijuna Bubalo ne priznaje.

'Pa to je suluda cifra. To ne možete zamisliti da bi netko bio dužan poreza 100 milijuna kuna. Onda možete zamisliti koliko bi ja trebao imati novaca još sigurno tri puta toliko. Poreznog duga uopće nema', kaže poduzetnik Bubalo.

>> Kosor: Podupirem objavu liste! Linić: Opraštamo dugove za radna mjesta!

Sve je počelo 2006. godine, kad je Porezna uprava češljajući tvrtke, sve prihode, kaže, pretvorila u dobiti, a troškove uopće nisu priznali. Protiv njega su podignuli i kaznenu prijavu, no DORH ju je odbacio tvrdeći da nije oštetio tvrtke niti prisvojio novac sebi.

'To je sad postala jedna birokratska prepiska između mog odvjetnika i porezne uprave. Oni šalju rješenja, mi se žalimo, oni šalju rješenja, mi se žalimo', tvrdi Bubalo.

Državu, za svoj dug danas, krivi i bivši čelni čovjek tvrtke Pan koja se našla na trećem mjestu s 142,8 milijuna kuna duga.

"Ja mogu pokazati nalaz vještaka da nisu ispunili nikada obaveze prema nama. Dapače, da su taj isti dug dva puta naplaćivali, da su još isisvali krvotok nama na jedan potpuno nezakoniti način', rekao je Marinko Mikulić, bivši predsjednik Uprave Pan papirne industrije.

Da apsurd bude veći, zagrebačka vlast za projekt izgradnje fontana angažirala je tvrtku Tempo koja je sa 300 milijuna kuna dospjela na vrh popisa dužnika. u objašnjenju tvrde da je tvrtka Tempo Inžinjering d.o.o dostavila potvrdu Porezne uprave iz koje se vidi da tvrka nema duga po osnovi javnih davanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene