Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader nebitan, naljutila je oporba

'Oporba govori o raspodjeli fotelja umjesto da u Saboru zarade plaću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski sabor danas izglasao proračun za iduću godinu.

Kosor je i izrazila žaljenje što ga nije poduprla i oporba, čije je napuštanje sabornice tumači kao nedostatak hrabrosti i vizije. Ovaj je proračun donesen s osobito velikim brojem glasova zastupnika, kazala je Kosor novinarima u Saboru nakon glasovanja i dodala kako je ona, kao i njeni kolege u vladi, zadovoljna tom činjenicom.

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>> Sabor sa 83 glasa podržao proračun za iduću godinu

Žao mi je što su oporbene stranke na čelu sa SDP-om ignorirale sve naše napore', dodala je i ustvrdila kako nije istina da je oporba predlagala neke promjene. 'Nisu predlagali ništa konkretno osim kritike i samo kritike i za mene je potpuno neshvatljivo da čelnik SDP-a s vodstvom kluba danas nije u sabornici. Ovdje je njihovo radno mjesto i ovdje se primaju saborske plaće i taj se posao ovdje mora odraditi', kazala je Kosor.

'Oni su kao što znate na nekom drugom mjestu gdje se govori o raspodjeli fotelja, gdje se govori o mogućnostima ako bi jednom došli na vlast, a ne govori se o sadašnjosti Hrvatske, o borbi protiv krize, o borbi za izlazak iz krize', dodala je Kosor misleći na današnji sastanak tzv. kastavske oporbene skupine. Neshvatljivim drži da oporba nije prihvatila proračun unatoč zamrznutim rashodima, a neshvatljivo joj je i da oporba nije poduprla ni zakon o fiskalnoj odgovornosti, koji se, istaknula je, donosi prvi put i uvodi reda na svim razinama, od vlade i ministarstava do lokalne samouprave.

'Nemaju snage, hrabrosti i vizije'

'Nemaju za to snage, nemaju hrabrosti i očito da nemaju vizije', ocijenila je premijerka Kosor i ponovila kako je radno mjesto svakog zastupnika u Saboru. 'Zamislite nekog radnika koji radni u tvornici, medicinsku sestru ili učitelja koji, dok mu traje radno vrijeme, nije na svom radnom mjestu, nego je negdje u restoranu', kazala je Kosor. Premijerka nije htjela u Saboru govoriti o tome hoće li, nakon izglasavanja proračuna, doći do rekonstrukcije u Vladi.

'Rekla sam, i kod toga stojim, da ćemo se mi kad izglasamo proračun, okupiti i donijeti odluke na tragu jačanja vlade, jačanja svih potencijala i snaga, kako bismo proveli barem veći dio investicijskih projekata koje smo najavili, a koje treba provesti i koji trebaju postati stvarni život kako bi i rast gospodarstva u sljedećoj godini bio možda i veći od onoga što smo planirali, a planirali smo vrlo realno i pošteno', dodala je.

Kalkulantskim i politikantskim nazvala je izjave oporbenih zastupnika da proračun ne osigurava isplate plaća i mirovina u idućoj godini. 'To nije istina', rekla je Kosor. Nezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader podržao je proračun, a premijerka Kosor je, upitana za komentar kazala kako je to za nju apsolutno nebitna činjenica. 'On nije član HDZ već jako dugo i to je apsolutno nebitna činjenica', kratko je rekla. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene