Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više timova

Oni će profitirati reformom hitne medicinske pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina Hrvatske zbog poskupljenja dopunskog zdravstvenog negoduje, ima i gradova koji su profitirali posljednjim odlukama Ministarstva zdravlja. Posebno zato što su dobili više hitnih medicinskih timova.

Stanovnici Velike Gorice i Hrvatske Kostajnice mogu biti zadovoljni dijelom reforma ministarstva zdravlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Za hitni medicinski tim u Velikoj Gorici nema odmora. S pet timova pokrivaju područje na kojemu živi više od 70 tisuća ljudi. Prema novoj reformi hitne medicine, trebali bi dobiti 5 hitnih timova s liječnikom.

'Što znači da bi stalno bila dva doktora u smjeni. Sada je jedan doktor u smjeni. Kad ekipa izađe na teren, zna se desiti da po sat- dva nema nikoga u ambulanti', rekao je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu zagrebačke županije. Pa im u ispomoć dolaze hitne pomoći iz susjednih gradova.

'Doći iz Dugog sela ili Jastrebarskog, ne možemo reći da je to hitna intervencija obavljena na najbolji način', rekao je dr. Siniša Golub, voditelj Zavoda za hitnu medicinu V. Gorica.

No, kažu, već su navikli na takvu situaciju i snalaze se na svakojake načine. 'Morali smo raditi vrlo često nezahvalne trijaže, tko je bitniji, tko je hitniji', kaže Golub.

Stanje je još teže u Hrvatskoj Kostajnici. 'Do sada je bila samo naša dežurna ekipa. Tokom dana bio je naš tzv. T2 tim , gdje je samo med. tehničar i vozač, a za noć je bio određen liječnik', rekao je Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko- moslavačke županije.

Uskoro bi trebali napokon dobiti hitni medicinski tim s liječnikom. 'Znači veoma puno za ovu populaciju s obzirom da tu postoji konstantno smanjen i potreban veći broj obiteljskih liječnika i primarnih pedijatara', rekao je Krešimir Magić, dr. Hitne medicine Hrvatska Kostajnica.

Pacijenti su itekako zadovoljni. Novom su reformom ova dva grada profitirala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene