Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Ona je bila nominirana za Oskara, a za svoj rad ne prima novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Junakinja naše priče najbolji je primjer da se uz dobru organizaciju sve može stići. Uz svakodnevna predavanja na fakultetu i demonstraturu mlađim kolegama, nađe vremena i za volontiranje u Udruzi za terapijsko jahanje.

Da njezino veliko srce nema granica, prepoznali su mnogi što je rezultiralo i nominacijom za ovogodišnji volonterski Oskar. Maja Vuga je Bolja Hrvatska.

Gotovo svakog dana već tri godine Maja u svoje slobodno vrijeme pomaže djeci s teškoćama u razvoju.

'Najviše radim sa djecom s poremećajima autističnog spektra, a onda imamo i djece s cerebralnom paralizom, ADHD-om i slično', priča Maja.
Uz pomoć konja, razvija njihove motoričke vještine. Za svoj rad Maja ne prima novac. Najveća plaća joj je, kaže, uspjeh djece s kojom radi.

'Volontiram zato što me to ispunjava, inače sam malo hiperaktivna pa volim potrošiti svu dodatnu energiju koju imam', ističe dobitnica volonterskog Oskara.

Sudeći po svemu što ova 23- godišnjakinja stiže, te energije je mnogo. Kako udruga za terapijsko jahanje u kojoj volontira nema dovoljno novca za sve što je potrebno, Maja uskače i u majstorske cipele.

Nova frizura uz pomoć mobilne aplikacije koja izdaje naredbu - laku za kosu

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Iako je imanje udruge mjesto na kojem se Maju najčešće može sresti, fakultet nikad nije trpio. Ispiti na edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu daju se u roku. Nađe se vremena i za demonstraturu mlađim kolegama. Uz dobru organizaciju, kaže, sve se stigne.

'Prvo rasporedim kako imam faks na fakultetu, nakon toga ide volontiranje, a demonstratorstvo ću odraditi u terminima za vikend. Imam ja vremena i za društveni život. Uglavnom, u udruzi smo skupa svi prijatelji tak da izlazimo van i družimo se', priča Vuga.

A upravo je druženje dodatna vrijednost volontiranja koje neće napustiti, kaže, ni kada se zaposli.

'Nadam se da će to biti neki posao vezan uz konje jer to je velika moja ljubav, a vidjet ćemo sve kako će donijeti budućnost', zaključuje Maja.
Ako se dobro zaista vraća dobrim, onda nema sumnje da će budućnost Maji donijeti puno toga lijepoga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene