Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministar prometa

'BITNI ZA HRVATSKU' Neke projekte nastavit će i nova Vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki projekti kao što je Pelješki most nastavljaju se i u novoj Vladi.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u subotu da će se nastaviti s velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je i Pelješki most, jer su oni vrlo bitni za Hrvatsku i rezvoj njezinog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Zoran Milanović, Oleg Butković Prepucavanje se nastavlja Butković Milanoviću: "Zorane, pustio sam ti goluba i još čekam''

Butković je to izjavio novinarima ispred Banskih dvora po završetku radnog sastanka nove hrvatske Vlade premijera Tihomira Oreškovića, potvrdivši da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta.

"To su veliki infrastrukturni projekti koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo", rekao je ministar Butković.

Ti se projekti sa 85 posto financiraju iz europskih fondova, kazao je Butković te potvrdio da se o tome danas razgovaralo u Banskim dvorima na prvom radnom sastanku nove Vlade.

Glavne su teme sastanka bile proces primopredaje ministarstava, proračuni ministarstava te priprema državnog proračuna za ovu godinu.

Primopredaja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture bit će u ponedjeljak u 10 sati. (Hina

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene