442365
442365
442365
442365
442365

Butković zatečen s 4,2 milijuna kuna stranačkog duga: 'Nisam znao za to'

  • , 05.07.2016., 12:50
  • Autor:
  • komentara

Potpredsjednik HDZ-a i tehnički ministar Oleg Butković prokomentirao je vijest o dugu HDZ-a od 4,2 milijuna kuna moćnom hrvatskom poduzetniku Pavlu Vujnovcu vlasniku tvrtke Energia Naturalis i javnosti poznatog Prvog plinarskog društva (PPD).

 
 
 
 
Potpredsjednik HDZ-a Butković zatečen s 4,2 kuna stranačkog duga
Potpredsjednik HDZ-a Butković zatečen s 4,2 kuna stranačkog duga

Oleg Butković, potpredsjendik HDZ-a, tvrdi da niti zna, niti ima informacije o tome da je v.d. predsjednika HDZ-a Milijan Brkić posudio u ime stranke više milijuna kuna od Pavla Vujnovca, koji je za Nacional potvrdio da mu je HDZ ostao dužan 4,2 milijuna kuna.

"Nisam znao za taj podatak, stvarno. Pročitao sam to u medijima. Ne znam, očekujem reakciju. Otići ću kasnije do stranke pa ću vidjeti o čemu se radi", rekao je novinarima Butković.

'Apsolutno ću kao potpredsjednik stranke tražiti objašnjenja jer to mi funkcija, a i odgovornost prema ljudima nalaže. Ali stvarno ne mogu više u ovom trenutku reći, stvarno nemam informacije', rekao je Butković.

Na pitanje hoće li tražiti od stranke pojašnjenje, rekao je da hoće. "Apsolutno ću tražiti objašnjenje kao potpredsjednik stranke, jer to mi je funkcija, ali i odgovornost prema ljudima. No ne mogu više od toga u ovom trenutku reći, jer doista nemam informacija", rekao je Butković.

Na pitanje novinara je li dobro da tvrtka s ruskim kapitalom financira HDZ, Butković ponavlja da nema informacija i da ne zna pod čijim je kapitalom PPD. 'Pa etičko pitanje je pravo, vrlo je problematično na takav način postupati', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

'Vi očito znate nešto što ja ne znam pa takva pitanja morate postavljati relevantnim ljudima i osobama', kaže Darko Horvat, predsjednik HDZ-a.

O padu potpore birača HDZ-u

Butković je komentirao i najnovije rezultate anketa u kojima potpora SDP-u raste, a HDZ-u opada.

"Pričekajmo završetak unutarstranačkog procesa u HDZ-u, izbor predsjednika, a nakon toga ćemo vidjeti. Te ankete su uvijek bile nesklone HDZ-u. Nama su jedina anketa izbori. Vjerujem da situacija u kojoj smo se našli, da je Vlada pala i da ovaj eksperiment nije uspio, po meni ga je bolje bilo prekinuti nego da traje četiri godine, kao što je trajao eksperiment Zorana Milanovića i te njegove Vlade. Rezultat njihovog rada je bio vidljiv. Nažalost građani sad vide ovo, jer ovo se bolje pamti, ali ponavljam, bolje da smo to prekinuli. Mi se kao stranka moramo iz svega ovog izdignuti, moramo povući pouke na ovim greškama i u ovim situacijama u kojima smo se našli i vjerujem da imamo snage za to i da će nam to građani ipak honorirati na kraju", poručio je.

'Makovec? Prvi put čujem za njega'

Butković je na kraju komentirao i mogućeg protukandidata Andreju Plenkoviću za predsjednika HDZ-a, Aleksandra Makovca.

"Ne znam, to prvi put čujem. Ne znam ni koji je to gospodin, ali svi su dobrodošli. Postupak traje do 6. srpnja, do ponoći i svatko se može kandidirati", rekao je Butković.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se