442005
442005
442005
442005
442005

Butković: Bez obzira što smo tehnička Vlada, projekti idu dalje i to ne smije stati

"Bez obzira što je trenutno tehnička vlada, projekti idu, dokumentacija se radi i naravno da je to nešto što ne smijemo zaustaviti", poručio je ministar prometa Oleg Butković.

 
 
 
 
Butković: Bez obzira što smo tehnička Vlada, projekti idu dalje i to ne smije stati
Butković: Bez obzira što smo tehnička Vlada, projekti idu dalje i to ne smije stati

Ministar Oleg Butković sudjelovao je u obilasku završnih radova na državnoj cesti D523, od raskrižja Šmrika do uklapanja u dionicu Sv. Kuzam-Križišće.

"Ovo je definitivno jedan infrastrukturni projekt koji će pomoći turizmu da u najvećem pritisku za vikend i kad nam turisti dolaze, da se ne stvaraju gužve. Želim zahvaliti Hrvatskim cestama kao investitoru, izvođaču i svim onim koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Osim ovog dijela ovdje, u važnijim strukturnim projektima u PGŽ-u, mi ćemo za 10-ak dana imati gotovu studiju izvodljivosti za isto tako jednu od najvažnijih cesta - D 403 (investicija vrijedna 70 milijuna eura).

Slijedeći tjedan se raspisuje natječaj za studiju izvodljivosti i zaobilaznice Novog Vinodolskog, kao dijela jadransko-jonske autoceste, odnosno dionice Križić-Žuta Lokva", rekao je ministar Butković.

"Bez obzira što je trenutno tehnička vlada, projekti idu, dokumentacija se radi i naravno da je to nešto što ne smijemo zaustaviti", naglasio je.

Na pitanje novinara hoće li imenovanja direktora u HSC-u, HC-u i HŽ-u, zbog toga što su suprotna proceduri, dovesti do ništavnosti svih njihovih odluka i kakve bi mogle biti štete po te tvrtke, ministar Butković odgovara da su sva ta imenovanja upisana na Trgovačkom sudu.

"Sva imenovanja su prošla zakonsku proceduru i tu nema nikakvih nezakonitosti. Ono što će utvrđivati Povjerenstvo za sukob interesa je smiješno iz razoga što tu ne vidim nikakav razlog sukoba interesa, jer zna se što je definicija sukoba interesa, a imenovanja u nadzornim odborima u upravama državnih tvrtki s tim nema nikakve veze", poručio je Butković.

Ministar Butković je na kraju poručio da očekuje dobru turističku sezonu, a i brojke su bolje u odnosu na prošlu godinu, dodao je. "To se i osjeti. Vjerujem da će biti i dobro vrijeme, otvaramo nove kapacitete i mislim da ta cijela priča ide naprijed", rekao je Butković.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se