Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev za objavom ispravka

Oksana Dvinskykh putem odvjetnika odgovorila na optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal Dnevnik.hr objavljuje zahtjev za objavom ispravka informacije od strane odvjetničkog društva a u ime Oksane Dvinskykh, zbog članka objavljenog 12. srpnja 2016., pod naslovom "NOVA KARAMARKOVA AFERA - HDZ ruskom donacijom platio IFO institut 2,6 milijun kuna?".

Poduzetnica Oksana Dvinskykh je putem odvjetničkog društva zatražila zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u tekstu pod naslovom "NOVA KARAMARKOVA AFERA - HDZ ruskom donacijom platio IFO institut 2,6 milijun kuna?", a koji je objavljen na portalu Dnevnik.hr 12. srpnja 2016. godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

Prenosimo njezin zahtjev za objavom ispravka informacije:

'U cilju sprječavanja iznošenja daljnjih neistina i ugrožavanja interesa naše stranke, očitujemo se na objavljeni članak te određeno navodimo u čemu se sastoje iznesene neistine koje ste, bez ikakve provjere, objavili na internetskom portalu i tako ih učinili dostupnima najširoj javnosti.

Smatramo da je terminologija koju u predmetnom članku upotrebljavate isključivo usmjerena na povredu časti i ugleda naše stranke, s obzirom da ista zbog neistinitosti nema stvarnu informativnu vrijednost.

Naime, u predmetnom se članku prenosi tekst Nacionala u kojem je navedeno da je HDZ navodno troškove izrade gospodarskog programa od 2,6 milijuna kuna koji je za njih radio njemački IFO institut platio preko svoje Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, a ta sredstva došla su od donacije koju je uplatila Zaklada Nova pokoljenja, povezana s tvrtkama Migrit energija, Migrit solarna energija, Titan građenje i Titan nekretnine iza kojih, kako se sumnja, stoji ruski kapital, odnosno poduzetnica Oksana Dvinskykh, bliska prijateljica bračnog para Karamarko.

Prvenstveno napominjemo da naša stranka nije ruska poduzetnica, već državljanka Republike Hrvatske, zbog čega je razvidno da ste ju kao rusku poduzetnicu okarakterizirali isključivo radi stvaranja konkteksta povezanosti s ruskim kapitalom s kojim su, zahvaljujući medijskim objavama u posljednje vrijeme, povezane isključivo negativne konotacije te ga se u javnosti percipira kao sumnjivi ili nezakoniti, što Vam je vrlo dobro poznato.

Također, odbacujemo navode da bi djelovanje Zaklade Nova Pokoljenja na ikoji način bilo povezano s poslovanjem trgovačkih društava Migrit energija, Migrit solarna energija, Titan građenje i Titan nekretnine, kao i to da bi iza navedenih trgovačkih društava stajao ruski kapital. Naime, sva su navedena trgovačka društva registrirana u Republici Hrvatskoj na čijem teritoriju posluju u skladu sa svim pozitivnim propisima te ne postoji osnova temeljem koje bi iste bilo moguće dovesti u vezu s ruskim kapitalom.

U odnosu na činjeničnu tvrdnju da bi iza navedenih trgovačkih društava stajala poduzetnica Oksana Dvinskykh, kojima se stvara negativni kontekst vezan uz poslovanje istih kao da se pokušavaju prikriti istiniti podaci o njihovu poslovanju, ističemo da gđa. Oksana Dvinskykh nije osoba koja bi stajala iza tih trgovačkih društava, s obzirom da ista nije niti osnivač niti član društava. Naprotiv, gđa. Dvinskykh osoba je ovlaštena na zastupanje trgovačkih društava, dakle osoba koja stoji ispred istih, što je sve vrlo transparentno i lako provjerljivo uvidom u službene i javne podatke sudskog registra.

Slijedom svega prethodno navedenog, smatramo da sporni članak nema nikakvih dodirnih točaka sa časnim obavljanjem novinarskog posla te kako je objavljenim člankom gospođi Oksani Dvinskykh nanesena izravna šteta vrijeđanjem njezine časti i ugleda. Naime, ugled naše stranke povrijeđen je izravnim neistinitim činjeničnim tvrdnjama, kao i dovođenjem iste u vezu s negativnim ugledom kakav trenutno uživa konstrukcija „ruski kapital“, pri čemu niste imali obzira niti od naše stranke osobno zatražiti očitovanje, a što bi bilo u skladu s profesionalnim novinarskim standardima.

Neprofesionalnost postupanja autora i glavnog urednika dodatno se očituje i u tome što prilikom iznošenja neprovjerenih i neutemeljenih informacija nisu koristili inicijalima, nego upravo suprotno - puno osobno ime i prezime pa čak i fotografiju naše stranke čime ie najširoj publici putem interneta učinjena dostupnom neistinita činjenična tvrdnja koja može škoditi časti i ugledu naše stranke", piše u zahtjevu Oksane Dvinskykh koji je uputila preko odvjetničkog ureda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene