Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukradena iz zgrade policije

Strojnica u Ogulinu: Policijski načelnik bez komentara, sindikat upozorava na 'lov na vještice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik karlovačke Policijske uprave Tomislav Kotić odbio je komentirati istragu oko krađe strojnice iz policijske postaje u Ogulinu, koja je nađena pred vratima bivšeg policijskog inspektora Jovana Dragića, dok je Opći sindikat MUP-a medijske napise o tom slučaju nazvao lovom na vještice za ekspresne smjene u policiji.

Načelnik Kotić je kazao da će za trajanja kriminalističkog istraživanja moći reći tek "da je intenzivno kriminalističko istraživanje u tijeku" te da će "po završetku kriminalističkog istraživanja javnost će o svemu biti informirana".

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Povjerenik Općeg sindikata MUP-a Neven Rajak priopćio je medijima da je uvjeren da će se počinitelj ovog nedjela sa strojnicom, "koje je bacilo ljagu na sve djelatnike PP Ogulin, pronaći i kazniti u najkraćem mogućem roku" te da se nikako drugačije ne može i neće riješiti ovaj slučaj, "pogotovo ne medijskim linčom i ismijavanjima djelatnika, policijskih službenika i rukovoditelja PP Ogulin".

"Smatramo da je uzrok ovakvih situacija i problema koji se događaju potrebno potražiti u nedovoljno dobroj selekciji prilikom prijema u policijsku službu, kadroviranju, neadekvatnoj opremljenosti i uvjetima rada, što nikako nije i ne može biti kolektivna krivica djelatnika PP Ogulin", piše u priopćenju.

Medijske napise o strojnici Opći sindikat smatra "lovom na vještice za ekspresne smjene rukovodećih kadrova i kolektivno kažnjavanje ljudi koji svoj posao obavljaju pošteno kako bi se umirila uznemirena javnost", a to, smatra Rajak, donosi samo kratkoročna i privremena rješenja. Rajak dodaje da je uvjeren da većina policijskih službenika PP Ogulin svoj posao obavlja profesionalno, korektno i u skladu sa zakonima i to u jednoj od teritorijalno najvećih policijskih postaja u Hrvatskoj uz nedovoljno ljudstva i opreme.

Suprotno sindikatu predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ogulinac Željko Bokulić (HSP AS) ističe da ovo nije prvi incident u toj policijskoj postaji. No i on navodi da slučaj ne smije biti zataškan, prvenstveno zbog opće sigurnosti i povjerenja u represivna tijela.

U Ogulinu je iz policijske zgrade 29. ožujka ukradena strojnica koja je potom 1. travnja ostavljena pred vrata bivšeg ogulinskog policijskog inspektora Jovana Dragića i njegove supruge Mire i to na način da je netko par minuta iza 20 sati, pozvonio na vrata i pobjegao.

Jovo Dragić otvorio je vrata, a puška je pala u hodnik. Kazao je da je najprije mislio da je riječ o igrački nekog od njegovih četvero unučadi, no kada je vidio da je riječ o opasnom oružju otišao je u 100 metara udaljenu zgradu policije i prijavio slučaj koji je uznemirio i njega i suprugu.

Njegova je supruga Mira rekla je da je Jovan bio policijski inspektor u Ogulinu do 1995. te da im je tijekom Domovinskog rata bila dignuta u zrak kuća, kao što su se tada "dizale" pojedine srpske kuće te da s nestrpljenjem čekaju da policija razriješi slučaj, jer da zna da oni ne smiju donositi zaključke o motivima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene