Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Petra Pripuza

Matić o uhićenju: 'Sve je tu čudno i nejasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Ivanda razgovarala je s odvjetnikom uhićenog Petra Pripuza, Matom Matićem.

Kakve su informacije, zbog čega je uhićen vaš klijent?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mi smo svjedoci' Odvjetnik Petra Pripuza: 'Sve što je nađeno, sve je uzeto' Slika nije dostupna Uhićen Bandić Prve reakcije: 'Nije bilo brzo, ali...! Oba su pala!'

Nikada nisam bio sklon prikazu postupka da se radi o političkom, montiranom procesu, na žalost u ovom slučaju ne mogu se odagnati tome jer, prema onome što sam vidio, doista druga strana ne raspolaže ničim osim pretpostavkama, a iz tih pretpostavki može proizaći jedino da je ovo očito neka predizborna priča koja apsolutno nema nikakvih motiva iz pravosudnog sustava, nego se očito radi o nečemu što izlazi iz tih okvira.

Što konkretno?

Detalje vam, pogotovo u ovoj fazi, na žalost ne mogu reći, ali radi se o jednom poslu koji je apsolutno maksimalno korektno završen po svim kriterijima, prema tome ne vidim nikakvog razloga da se u ovoj fazi toga posla poduzimaju ovakve aktivnosti, uhićuju ljudi, nedjeljom rade pretrage koje će vjerojatno potrajati čitavu noć. Ne vidim razloga osim nekakve druge pozadine koja je apsolutno neprihvatljiva.

Čak se špekulira da se danas krenulo s akcijom jer je netko dojavio nekome od osumnjičenih i uhićenih.

Teško je o tome govoriti, ali zaista je čudno da u nedjelju navečer krećemo s ovakvim pričama, za nekakve aktivnosti koje su se događale prije godinu dana, prema tome, sve je tu čudno i nejasno. Bojim se da postoje elementi koji se nikako ne mogu uklopiti u modelu funkcioniranja hrvatskog pravosuđa, onaj koji smo mi htjeli i za koji smo mislili da smo zaista na dobrom putu.

S obzirom da istrage više nisu tajne, možete li nam reći radi li se o poslovima CIOS-a i Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga?

Radi se o o jednom poslu koji je vezan ne za CIOS, nego za jednu drugu firmu, firma se zove Cezar, ali mislim kad vam kažem da je Cezar jedina pravna osoba koja je u Hrvatskoj to uopće mogla učiniti, onda je apsurdno da vam uopće dalje govorim što se ovdje događa, o kakvim pretpostavkama pričamo i kakve bi zaključke trebali izvesti, ako ne postoji u državi nitko drugi tko bi taj posao mogao učiniti ako je on učinjen u okviru cijena koje su prihvatljive po svim načelima, tako da ne vidim nikakvu drugu motivaciju i pozadinu osim ove koju sam rekao.

Tražit ćete da pretresi traju cijelu noć?

Apsolutno. Ne zanima nas ništa. Morate znati da je moja stranka vlasnik poduzeća koje ima tisuće zaposlenih, ne možemo dozvoliti, sve ćemo učiniti da barem ne inkomodiramo te radnik, da posao ide dalje, e i to će se brzo dokazati da je ovo apsolutni promašaj. I da bar ne napravimo dodatnu štetu, ako je ne možemo izbjeći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene