457427
457427
457427
457427
457427

UPRAVA ŠUMA DALA OSTAVKU "Ne namjeravam im isplatiti milijune za otpremine i bonuse"

  • , 17.11.2016., 12:38
  • Autor:
  • komentara

Tročlana Uprava Hrvatskih šuma na čelu s Ivanom Pavelićem odlazi iz tvrtke i to bez otpremnina i bonusa koje im ministar Tomislav Tolušić ne želi isplatiti.

 
 
 
 
 
Problemi u Hrvatskim šumama (Video: Dnevnik Nove TV)
Problemi u Hrvatskim šumama (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je u srijedu sastanak s Upravom Hrvatskih šuma - predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

"Tom je prigodom postignut dogovor temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave. Po ugovoru predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove Uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse", priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Predsjednik Uprave Ivan Pavelić i još jedan član već su tužili Ministarstvo poljoprivrede zbog neisplaćenih bonusa koji za njih iznose oko 5,5 milijuna kuna.

Odlukom Vlade RH od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma.

"S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan", navode u Ministarstvu.

 

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se