Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi im se trebaju pokoravati

Odluke Ustavnog suda obvezuju svakoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Odluci Ustavnog suda se svi moraju pokoravati, a ona se može komentirati samo sa stručnog aspekta i to znanstvenom argumentacijom', rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks o odbijanju referenduma od strane Ustavnog suda.

'Ova odluka Ustavnog suda, kao i sve prošle i buduće odluke, trebaju se respektirati. Svi se tim odlukama trebaju pokoravati i one obvezuju svakoga - zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast kao i sve ostale grane ili podgrane vlasti u Hrvatskoj', kazao je Šeks.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Mladen Novosel, Sanja Šprem, Mirela Bojić Ukidanje dijela ZOR-a Sindikati upozorili: ''Odluka Ustavnog suda veliki je poraz za radnike''

>> Matijašević: HUS će tražiti ukidanje Ustavnog suda

>> Ustavni sud: Sindikati šalju prijeteće poruke

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Andrija Hebrang naglašava da se institucije države moraju poštovati, pa i onda kada nam njihove odluke ne odgovaraju i ne idu u prilog. 'Ne možemo zato jer nam ne odgovara odluka Ustavnog suda tražiti njegovo ukidanje. Sutra nam neće odgovarati odluka vlade pa ćemo tražiti ukidanje vlade. To je put u anarhiju', komentirao je Hebrang izjave sindikalnih čelnika nakon odluke Ustavnog suda, ali i dodao kako ustavni suci nisu trebali tako žestoko reagirati na te izjave. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene