Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći Odbor za Ustav?

Dan odluke: Hoće li Sabor raspisati referendum o braku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 750 tisuća potpisnika inicijative 'U ime obitelji' za referendumsko pitanje o braku očekuje odluku sa današnje sjednice saborskog Odbora za Ustav.

Prije nastavka sjednice Sabora održat će se sjednica Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, koji bi trebao razmotriti referendumsku inicijativu 'U ime obitelji'. Potpisi su jučer upućeni ministarstvima uprave, te unutarnjih poslova na provjeru.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora" Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

>>'U ime obitelji' predali 749.316 POTPISA za referendum

Predsjednik Odbora, SDP-ov Peđa Grbin, rekao je kako će ako se utvrdi da je najmanje 450.000 potpisa valjano, biti ispunjen jedan od preduvjeta za referendum. No, Odbor će tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja o braku građanske inicijative 'U ime obitelji', pa ako Ustavni sud ocijeni kako pitanje nije u skladu s Ustavom, referenduma neće bit, doznaje se neslužbeno.

Podsjećamo, inicijativa 'U ime obitelji' 14. lipnja je u Saboru predala oko 750 tisuća potpisa građana koji traže da se brak Ustavom definira isključivo kao zajednica muškarca i žene.

>>Skupina akademika: Ne brzati s izmjenama u obrazovnom sustavu!

Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi, kojima se propisuju uvjeti koje moraju ispunjavati osobe zaposlene u dječjim vrtićima, a zabranjuje se rad u dječjim vrtićima prekršajno kažnjenima za nasilničko ponašanje u obitelji, kao i onima kojima je izrečena zabrana rada odnos zbog nezakonitog ili neprofesionalnog postupanjana štetu djece.

Na temelju predloženih izmjena definirat će se mreža dječjih vrtića,koja bi svakom djetetu rane i predškolske dobi trebala omogućiti uključivanje u neki od programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a predviđena je i obveza predškole za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu. (HINA/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene