Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Holdingu

Odluka suda u korist Tomaševiću i suradnicima: Nema riječi o sukobu interesa

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Ivana Nobilo/Cropix
Visoki upravni sud potvrdio je odluku Upravnog suda da gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici nisu povrijedili članak 15 Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Donio je i drugostupanjsku presudu u njihovu korist.

Upravni sud u Zagrebu u studenom prošle godine poništio je odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je u siječnju ove godine ocijenilo da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici povrijedili zakon imenovanjima u Zagrebačkom holdingu. To je sada potvrdio i Visoki upravni sud.

Sada je Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio žalbu tuženika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske i potvrdio presudu Upravnog suda u Zagrebu da gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici nisu povrijedili članak 15 Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Pročitajte i ovo Treći dan štrajka radnika Čistoće gomila se otpad u Zagrebu - 41 vijesti iz Holdinga Objavljen novi raspored odvoza otpada u Zagrebu: Saznajte koliko su često u vašoj ulici

Radi se o imenovanjima Nikole Vukovića i Ante Samodola, a kasnije Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave Holdinga, te imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene