Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka čelništva

Kosor smijenjena, Karamarko novi predsjednik Kluba zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru se danas održao sastanak Kluba zastupnika HDZ-a.

Jadranka Kosor više nije predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a. I tu poziciju zauzeo je novi predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Odlučeno je da će novi potpredsjednici Kuba zastupnika HDZ-a biti Gordan Jandroković i Ivan Šuker. Davorin Mlakar također će ostati potpredsjednik. O Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu, koji su potpredsjednicima Sabora iz redova HDZ-a, nije se raspravljalo. O tome će biti riječi na sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora" Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Jadranka Kosor je rekla  kako ne misli podnositi ostavku na mjestu potpredsjednice Sabora. Očekuje da se o tome što prije donese odluka, kako bi se prekinula neizvjesnost te kako bi mogli nastaviti raditi.

Kosor je dodala kako smatra da je ostavljanje Davorina Mlakara kao potpredsjednika kluba zastupnika HDZ-a politička odluka. Zanima je po kojim je parametrima Mlakar ostao na istom mjestu, a maknuti su Frane Matušić i Josip Salapić te su na njihovo mjesto došli Jandroković i Šuker.

Podsjetimo, jučer je Tomislav Karamarko po prvi put vodio sjednicu predsjedništva HDZ-a , na kojem se Jadranka Kosor nije pojavila. 

>> Karamarko promijenio raspored sjedenja i izbacio kožnu fotelju iz stranke

Novinari su primijetili da na Predsjedništvu nije bilo Jadranke Kosor, a Karamarko je rekao da ne zna zašto je nije bilo. 'Morali biste nju pitati, imala je tamo mjesto predviđeno i osigurano preko puta mene i doista ne vidim razloga da nije došla. Zapravo, možda i postoji razlog, morate nju pitati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene