Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada u sjeni?

Odlaze li savjetnici premijerke Kosor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koja je sudbina savjetnika premijerke za ekonomiju? Ona ih je predstavila kao pomoć u ekonomskom oporavku, a neki su ih smatrali njezinom paralelnom ekonomskom Vladom u sjeni.

I danas, nakon nekoliko mjeseci, sve češće, savjetnici se razilaze s politikom Vlade pa i premijerke. Samo je pitanje tko će se kome prvi zahvaliti, premijerka savjetnicima ili oni njoj. Savjetnici navodno napuštaju premijerkin tim jer su nezadovoljni rebalansom. Premijerka danas o tome ni riječi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakon članovima ograničava rad za Vladu Odgođena odluka o sudbini Švaljek i Lovrinčevića u savjetu HNB-a Slika nije dostupna Izazov za novog potpredsjednika Dnevno 'pljušti' 160 otkaza, a moramo zarađivati

'Mi smo tu da možda kažemo da neka opasnost prijeti, a isto tako da u jednoj mjeri mijenjamo svjetonazor ', tako je Sandra Švaljek opisal svoj status ekonomske savjetnice Ive Sanadera. A čini se da slično i s novim poslodavcem Jadrankom Kosor godinu i pol kasnije. 'Dali smo svoje najbolje savjete, ali u ovom trenutku treba ostaviti političarima da u miru razgovaraju', rekla je Švaljek. Kosor je od savjetnika imala velika očekivanja.

Ipak njima je često iskrenost bila na prvom mjestu u odnosu na službeni optimizam Banskih dvora. Trebali su biti spasitelji, a sada su čini se pred izlazom iz tima premijerke Kosor. Do tada su, nažalost investicije i dalje u padu. Gospodarstvo će i ove godine završiti u minusu. Ekonomskog pomaka u Hrvatskoj nema.

Ako i izgubi savjetnike premijerka, ali i predsjednica HDZ-a tijekom poslijepodneva dobila je novog člana. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, učlanio se u HDZ, a člansku iskaznicu osobno mu je, kako se doznaje u HDZ-u uručila stranačka šefica i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene