Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrov obračun

Pogledajte što je ministar Jovanović poručio biskupu Pozaiću na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je putem Facebooka komentirao jučerašnju propovijed monsinjora Pozaića na zagrebačkom Mirogoju.

Nakon jučerašnje mise u crkvi Krista kralja na zagrebačkom Mirogoju koju je predvodio Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, a koja je ostala zapamćena po žestokoj biskupovoj propovijedi, oglasio se i ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Podsjetimo, Pozaić je u propovijedi kazao kako je 'konspirativna i javna destrukcija legalizirana i sustavna: razaranje ustanova - nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj; umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava'.

>> Biskup na Mirogoju: U Hrvatskoj je na djelu kulturalna revolucija, ispiru nam mozak

'Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota; pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo', dodao je Pozaić.

Ministar Željko Jovanović osvrnuo se na ovu propovijed na svom Facebook profilu. 'Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove 'propovijedi' siguran sam da nije, jer papa Franjo kaže: 'Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote... Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i na kraju u vrhunac licemjerja.' Pametnome dosta!' poručio je ministar Jovanović putem Facebooka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene