Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekti Plomin i Ombla

Odgovor Čačiću: Ovo je poziv na diktaturu kapitala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se rasprava o projektima Ombla i Plomin.

Nakon što je jučer ministar Radimir Čačić izjavio da je dosta vrtićkih fora te da Ombla i Plomin moraju ići dalje reagirale su i eko udruge.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

'S ovim zahtjevom da projekti idu prije nego su završene studije Čačić krši zakon iz 2007. godine i više je nemoguće očekivati realnu procjenu komisije za ocjenu studija nakon ovakvih pritisaka koji su potpuno nelegalni. Završno pitanje s moje strane - što bi se dogodilo prvom potpredsjedniku Vlade da je ovakve izjave i zahtjeve dao u nekoj zemlji kao što je Švedska? Bio bi na vlasti možda pola dana, ne više', poručio je Vjeran Piršić, predsjednik udruge Eko Kvarner. 

'Ovo je poziv na diktaturu kapitala, ovdje uopće ne postoji prostor da se razgovara koje i kakve projekte hoćemo', dodao je Piršićna konferenciji za novinare.

Ispričao je kako je projekt potpuno šupalj s obzirom na sve primjedbe komisije. 'Ono što je bilo sporno u svemu tome je da Hrvatska forsira velike i centralizirane sustave proizvodnje energije umjesto malih robusnih sustava', rekao je Piršić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene