Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođen početak suđenja Kurjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog bolesti drugooptužene Biserke Funduk Kurjak na zagrebačkom Općinskom sudu odgođen je početak suđenja Asimu Kurjaku i još troje liječnika koje se tereti za nedozvoljeno presađivanje jajnih stanica.

Odvjetnik drugooptužene Čedo Prodanović sudu je priložio medicinsku dokumentaciju za svoju branjenicu iz koje proizlazi da zbog ginekoloških problema ona nije u stanju pristupiti suđenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neovlašteno presađivanje jajnih stanica Kurjak oslobođen optužbi! Slika nije dostupna Asim Kurjak neće u zatvor

Sutkinja Sanda Bramberger Ostojić stoga je početak suđenja odgodila za 3. listopada, kada bi se optuženi Asim Kurjak, njegova supruga Biserka Funduk Kurjak, Sanja Kupešić i Ernest Suchanek trebali očitovati osjećaju li se krivima.

Cijelo bi suđenje, pak, trebalo biti zatvoreno za javnost.

Kurjakov je odvjetnik Silvije Degen, naime, "iz razloga medicinske etike" zatražio isključenje javnosti iz cijelog sudskog postupka, kao što je bilo i tijekom istrage, a sutkinja je kazala kako je i sama namjeravala po službenoj dužnosti isključiti javnost iz postupka.

O tome će odlučiti na idućoj raspravi.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti četvero optuženih za kazneno djelo nedopuštenog presađivanja dijelova ljudskog tijela, odnosno da su, uz dogovorenu novčanu naknadu, nad pet pacijentica koje su se liječile od neplodnosti primijenili metodu izvantjelesne oplodnje jajnim stanicama drugih žena koje za to nisu znale niti su dale svoj pristanak.

Tim je postupcima došlo do trudnoće kod jedne pacijentice i poroda jednog djeteta, a jedna je trudnoća završila spontanim pobačajem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene