Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak 16. listopada

Novo vještačenje u slučaju Sanader i Planinska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o novom vještačenju Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) koje je jučer došlo na sud pa je Sanaderova obrana zatražila odgodu kako bi ga mogli proučiti.

Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska prekinuto je do idućeg tjedna kako bi obrana mogla proučiti novi vještački nalaz o vrijednosti zgrade koju su Mesnice Fiolić prodale Ministarstvu regionalnog razvoja, nakon čega je bivši premijer, po tvrdnjama tužiteljstva, primio 17 milijuna kuna provizije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo vještačenje Nastavlja se suđenje Sanaderu u slučaju 'Planinska' Slika nije dostupna Afera 'Planinska' Suđenje Sanaderu: 'O kupnji zgrade u Planinskoj odlučivalo se se na Čobankovićev prijedlog'

Riječ je o novom vještačenju Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) koje je jučer došlo na sud pa je Sanaderova obrana zatražila odgodu kako bi ga mogli proučiti.

Sutkinja Jasna Smiljanić novo je ročište zakazala za 16. listopada.

Nakon što su dvojica vještaka iznijela različite procjene vrijednosti zgrade u Planinskoj ulici, koju su Mesnice Fiolić, uz Sanaderovu pomoć, navodno po višestrukoj cijeni 2009. prodale Ministarstvu na čijem je čelu bio Petar Čobanković, sud je odredio je da će novo vještačenje napraviti zagrebački Građevinski fakultet.

No, ta je institucija zaključila da vještačenje ne može provesti pa je nova ekspertiza povjerena tvrtki IGH.

Treće mišljenje neovisne ustanove tražila je obrana bivšeg premijera, koji odbacuje sve optužbe i tvrdi da su ga lažno teretili bivši stranački suradnici koji su, povtrđujuću Uskokove "konstrukcije", sebi kupili slobodu.


Nastavlja se suđenje Sanaderu za aferu Planinska

Priču u Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio vlasnik mesne industrije i bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.

Fiolićev odvjetnik Branko Šerić kazao je izlazeći sa suda nakon današnjeg ročišta, kako i novo vještaćenje dokazuje tvrdnje njegova branjenika koji je oštro teretio bivšeg političkog zaštitnika.

Optužbe je, u međuvremenu priznao i bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković, koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene