Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakonuti zbog trzavica

Od poplava je prošlo gotovo osam mjeseci, a mještani Siska i okolice još nisu dobili odštetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni HDZ, ali i dio SDP-ovih saveznika u gradskom vijeću nisu podržali rebalans proračuna, kojim se tražilo više novca za pomoć stradalima od poplave. Mještani kuće obnavljaju vlastitim novcem.

Gotovo osam mjeseci od katastrofalnih poplava koje su pogodile Sisak i okolicu, mještani nisu dobili odštetu. Oporbeni HDZ, ali i dio SDP-ovih saveznika u gradskom vijeću nisu podržali rebalans proračuna, kojim se tražilo više novca za pomoć stradalima od poplave. Riječ je o iznosu od oko pola milijuna kuna za oko 130 obitelji.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

FOTO Premijer na poplavljenim područjima: 'Moramo biti spremni na mogućnost evakuacije'

Grad Sisak taj novac nema. Sredstva od pričuve potrošena su na borbu s poplavom. Mještanima, koji su zbog političkih trzavica ostali zakinuti, stigao je dopis isprike, u kojem ih se obavještava da će se nova sjednica održati prije jeseni. Kuće obnavljaju vlastitim novcem.

'Digli smo kredit da bi napravili taj zid i sad ću imat ratu 990 kuna, koju ću morat vraćat banci, a živit ću sa dve, šta mi ostane. Prošle godine, kad je bila poplava isto su napravili procjenu, a 2014. kad je voda ušla u kuću, onda su na račun uplatili tisuću kuna', kaže Đurđa Bišćan iz Stare Drenčine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene