Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje magle, više sunca

U petak proljeće! Izvadite kratke rukave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki dijelovi Hrvatske, kao na primjer Zagreb, već desetak dana nisu ugledali sunce. Napokon će se stanovnici imati priliku malo osunčati od petka pa sve do nedjelje, najavljuju prognostičari.

U četvrtak će vrijeme u kontinentalnim krajevima Hrvatske ostati slično današnjem. Ujutro i prijepodne bit će puno magle ili niskih oblaka, no poslijepodne su moguća sunčana razdoblja. Puhat će slab jugozapadni vjetar. Jutro će biti prohladno s temperaturama većinom od 1 do 8°C, a danju između 11 i 17°C, ovisno o količini sunca.

Pročitajte i ovo Sudar kod Ivanje Reke HAK poziva na oprez Gusta magla otežava promet, nesreće na cestama: Zbog lančanog sudara stvaraju se kolone autocesta Magla smanjuje vidljivost HAK: Tijekom dana očekuje se pojačan promet na određenim autocestama

Na Jadranu će u četvrtak biti djelomično sunčano i suho. Zapuhat će slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature bit će bez veće promjene, a najviše dnevne od 17 do 22°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomično sunčano i toplije. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar s kojim će dnevna temperatura porasti do vrijednosti između 17 i 21°C.

U petak će u Dalmaciji biti pretežno sunčano, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom ali suho. Puhat će umjereno jugo koje će navečer na moru biti jako. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

U subotu će u cijeloj zemlji biti pretežno ili djelomično sunčano. Više oblaka može biti na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Puhat će umjereno, mjestimice na Jadranu i jako jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak. Doći će do osjetnog porasta temperature, pa će jutarnje vrijednosti biti većinom od 3 do 8°C u kopnenom području, a na Jadranu uglavnom od 12 do 16°C. Najviše dnevne u cijeloj zemlji kretat će se od 18 do 22°C.

Južina će uzrokovati malo lošiju biometeorološku situaciju koja bi mogla zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima, međutim, one zdrave razveselit će duža sunčana razdoblja.

Temperatura će u cijeloj zemlji biti iznad prosjeka osobito kada imamo u vidu da smo u studenom koji je ime dobio po hladnoći. Preporučuje se malo laganija odjeća, ali slojevita zbog vjetra i hladnijih jutra.

U nedjelju bi uz više oblaka ponegdje moglo pasti i malo kiše, ponajprije na Jadranu, u Gorskom kotaru i sjeverozapadnim krajevima. Zbog južnih vjetrova temperatura se neće bitno mijenjati.

'Početak sljedećeg tjedna bit će promjenjiviji uz mogućnost kiše u cijeloj zemlji, koje će najmanje biti na istoku. Na vidiku za sada nema nekih većih zahlađenja', rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene