Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poboljšanje vremena

Od nedjelje povratak ljeta, ali ne u punom sjaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolovoz je povremeno olujan mjesec, ali to se obično ne događa na njegovom početku, tj. u prvih pet dana.

Naime, prvi dani kolovoza obično su najstabilniji dani tijekom ljeta i oko sv. Lovre i pogotovo Velike gospe stižu oluje, no ove godine vrijeme nije 'poštovalo' te klimatske norme i oluje su stigle ranije, kaže meteorolog Milan Sijerković.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje

Sijerković kaže kako u sljedeća 24 sata, a pogotovo nadolazeće noći, možemo očekivati još nevremena, jer se ciklona i dalje zadržava iznad Hrvatske i proizvodi jake uzlazne struje u kojima nastaju obilne oborine, grmljavinski procesi i tuča.

Ipak, kaže Sijerković, već sutra bi, prema prognozama, vrijeme trebalo biti ljepše, premda još ne posve stabilno. Ponegdje je moguća grmljavina, pljuskovi i tuča, a najnestabilniji bi trebali biti istočna Slavonija te Lika i Gorski kotar. U drugim područjima, ako i bude nevremena, ono bi trebali biti slabije.

Slijedi dakle, kaže Sijerković, poboljšanje vremena. Očekuje se postupno smirivanje i već u nedjelju pljuskova uopće ne bi trebalo biti. Od prve polovice idućeg tjedna vrijeme će iz dana u dan biti sve sunčanije i toplije. Krajem tjedna moguće je kratko i slabo pogoršanje, ali se može reći da se ljeto vraća u ljepšem obliku, iako ne u svojem punom sjaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene