Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korekcija cjenika

Od danas vrijede nove cijene cestarina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponedjeljka se primjenjuju nove cijene autocesta koje su korigirane zbog nedostataka u HAC-ovom i ARZ-ovom cjeniku.

Od ponedjeljka se primjenjuju nove cijene cestarina koje su pod nadzorom Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ).

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo Novčanik s eurima Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili na što troše najviše novca: Pogledajte rezultate ankete

Kako je ranije objašnjeno, cijene su korigirane zbog nedostataka uočenih u HAC-ovom cjeniku iz 2004. godine i ARZ-ovom iz 2008. godine.

Poskupljenje cestarine otjeralo vozače na 'staru cestu'

Na cestama u nadležnosti HAC-a 1482 cijene su smanjene, a 846 ih je povećano. Većina cijena korigirana je i na autocestama u nadležnosti ARZ-a. Cijena je smanjena za njih 164, dok su 452 cijene povećane.

Tako od šest sati  za I skupinu vozila vrijedi nova cijena A1 Zagreb-Dugopolje (Split). Umjesto dosadašnjih 181 kunu, košta 174 kune.

Cijena A1 Zagreb-Karamatići (Ploče) pala je s 228 na 222 kune. A6 Zagreb-Rijeka poskupila je za kunu, kao i A3 Zagreb-Lipovac, pa umjesto 69 košta 70 kuna, odnosno umjesto 121 sada je 122 kune.

 Kompletan korigirani cjenik možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene