Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekali od 2008.

IKEA je napokon započela s gradnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih privatnih investicija u Hrvatskoj, ona IKEA-ina, koanačno je počela s gradnjom.

Švedski lanac namještaja uvjete za gradnju svoje robne kuće pokraj Zagreba čekao je godinama. Investicija vrijedna oko 100 milijuna eura iduće bi godine trebala biti gotova. Dolasku IKEE ne vesele se samo kupci, već i domaći drvoprerađivači.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

''Mi smo se potvrdili sa kvalitetom, cijenom i rokovima. Cilj je da mi domaću proizvodnju koju imamo da je finaliziramo dakle ne da je prodamo u obliku trupca ili građe. Nama treba tržište, nama trebaju kupci, a IKEA je svakako jedan od velikih'', rekao je Zdravko Jelčić iz Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri HGK.

>>Ikea otvara svoja vrata iduće godine

IKEINA investicija u Hrvatskoj prolazila je kroz sve administrativne prepreke s kojima se ulagači susreću u Hrvatskoj. Na paljenje građevinskih strojeva čekaju od 2008.

''Ne smatramo to nekim jako dugačkim periodom iako smo naravno imali problema koje smo rješavali. A ovo će biti jedna velika IKEA'', rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor IKEA.

Vrata svojim kupcima IKEA planira otvoriti već sljedećeg ljeta. Radit će ovdje i do 300 radnika, a s njima već surađuju virovitički TVIN i Feroplasta iz Buja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene