Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:20

Od 12 uzoraka samo su 2 prošla test!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na etiketi piše ekstradjevičansko maslinovo ulje, no što je zapravo u tim bocama?

Ekipa Provjerenog nasumce je odabrala 12 najprodavanijih ekstradjevičanskih maslinovih ulja različitih proizvođača. Radi objektivnosti, ulja su prelivena u tamne staklene boce i numerirane. Sve uzorke odnijeli su na testiranje u tri instituta- Zavod za javno zdravstvo u Zadru i Splitu, te Institut za jadranske kulture. Osim na laboratorijska testiranja, ulja su prošla i organoleptički test.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Ekstradjevičansko maslinovo ulje najkvalitetnija je vrsta maslinova ulja. Zbog najboljeg omjera masnih kiselina, upravo to ulje ima pozitivne učinke na ljudski organizam. Mnogi liječnici i nutricionisti stoga ga preporučuju i za prevenciju karcinoma.

'Ona je idealna masnoća jer sadrži i dovoljno polifenola koji su prirodni antioksidansi', ekipi Provjerenog rekla je Zlatka Knezović, voditeljica odsjeka za kvalitetu hrane u ZZJZ Split.

Kakvi su bili rezultati, te što se uistinu nalazi na policama trgovina, doznajte večeras u Provjerenom u 22:25!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene