Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon medijskog istupa

Jure se žrtvovao, a sad ga optužuju? "Nije poštovao upute i protokol rada"

Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 2
Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 2 Foto: Hitna Uživo 194
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević dobila je očitovanje ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivane Šimić nakon što je vozač saniteta svojim automobilom vozio pacijenta na dijalizu.

Vozač saniteta Jurica Alavanja u ponedjeljak je svojim automobilom vozio pacijenta na dijalizu s Paga u Zadar.

Kako je rekao za DNEVNIK.hr, pokvario mu se službeni kombi, a drugo vozilo nije mogao dobiti jer su na području Zadra samo dva vozila.

"Zovem Zadar da pošalju kombi po čovjeka da ga odvedu na dijalizu. Govore da ne mogu, da su na dva auta za cijeli Zadar", prepričao je Alavanja za Hitna uživo 194.

Nakon što je Jurica svoju priču javno podijelio, ravnateljica HZHM-a Maja Grba-Bujević zatražila je očitovanje ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivane Šimić.

Očitovanje prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani,

temeljem Vašeg traženja vezano za situaciju u kojoj je vozač saniteta Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije koristio osobno vozilo radi prijevoza pacijenta na dijalizu u Zadar dostavljam očitovanje:

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije osporava istinitost medijskih navoda o razlozima za odstupanje radnika Jure Alavanje od procedure sanitetskog prijevoza.

Pročitajte i ovo Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9 zatraženo očitovanje FOTO "Želite li se Vi voziti zajedno s nama?": Ovako izgleda vozni park saniteta Zadarske županije

Iz objavljene izjave u javnosti radnika Alavanje proizlazilo je da je uslijed iznenadnog kvara na vozilu za sanitetski prijevoz radnik Alavanja bio u situaciji da sam preveze pacijenta osobnim vozilom.

Istina je da je zbog iznenadnog kvara (nemogućnost pokretanja) na jednom od vozila za sanitetski prijevoz, radnik Alavanja na svoju ruku odlučio izvršiti prijevoz pacijenta svojim osobnim vozilom.

Voditelj voznog parka bio je u kontaktu s radnikom Alavanjom te mu dao jasne upute o postupanju, sve po našim protokolima rada, te je zatražio da pričeka da mu pronađe dostupno vozilo.

Pročitajte i ovo Mrtav muškarac u moru - 3 provodi se očevid FOTO Strava kod Splita: Iz mora izvukli mrtvog muškarca, pronašli i oštećen brod

U roku od 45 minuta nakon telefonskog razgovora radnik Alavanja već je stigao u prostore Ispostave Zadar na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 1, 23000 Zadar.

Udaljenost između Zadra i Paga je oko 50 kilometara, iz čega proizlazi da je djelatnik postupio izvan svih danih mu uputa i protokola rada.

Iz navedenog ne proizlazi opravdanje za postupak radnika Alavanje, koji nije pričekao dolazak drugog vozila, već je prekršio propise, ugrozio život i zdravlje pacijenta i dr., te svoj postupak k tome javno objavio."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene