Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna lektira za 4. razred:

'Očito sam poslužila kao medij male stranke koja izlazi na izbore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti Blaženi Alojzije Stepinac traži hitno povlačenje knjige 'Bum Tomica 1' iz izborne lektire za 4. razred.

U udruzi smatraju da je sadržaj neprikladan 10-godišnjacima, a roditelji protivnici zdravstvenog odgoja, nazvali su je 'čistom pornografijom' i traže ostavke cijelog ministarstva obrazovanja ako knjigu ne maknu s popisa literature.

'To je jedna neprirodna situacija da mi, kao roditelji, moramo kontinuirano ukazivati na nešto što je štetno i da tek nakon toga, nakon reakcije mene, vas ili nekakvog gledatelja, reagira sustav', kazao je Krešimir Miletić iz Udruge.

>>
'Da sam se bolje potrudio, vidio bih joj gaćice'

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Slika nije dostupna S.Šesto: 'To je farsa' Imenovano Povjerenstvo za procjenu prikladnosti knjige 'Bum Tomica 1'

U ministarstvu su pak začuđeni. Naime, knjiga je na tom popisu već 7 godina, još od mandata Dragana Primorca u tom resoru, pa im nije jasno zašto je tek sada sporna. Autorica knjige Silvija Šesto sigurna je da je postala kolateralna žrtva političkog sukoba. 'To su termini prenzervantiv, ne prezervativ, termin cica, cicatija. Očito sam poslužila kao medij obračuna jedne male političke stranke koja izlazi na izbore', kazala je Silvija Šesto, autorica knjige.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene