Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživio ugriz otrovnice

Oči u oči s poskokom: 'Što Bog da, pomislio sam na dijete i ženu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je u bolnici zbog ugriza zmije, točnije poskoka! Hranjenje kunića, Miodraga Marića iz Žrnovnice kraj Splita, umalo je stajalo života. Na sreću stigao na vrijeme u bolnicu.

Miodrag pokazuje ranu i govori: 'Vidite vi koliko je to, jedno 4 cm! Ovo je hematom i otrov još unutra', priča Miodrag. Nije ni sanjao da će se naći oči u oči s poskokom! Hranio je kuniće. Kada je došao do posljednjeg...

Pročitajte i ovo Coculla Duga tradicija FOTO Bizarna procesija: Sveti Dominik prekriven zmijama proveden ulicama grada Poskok (Foto: Pixell) Kod Gračaca Ženu na groblju ugrizao poskok, bila je noć, a onda je naišao poštar...

'Ja sam ovako pružio ruku da ću uzeti travu. On se od ovamo bacio i suknuo s jedno 60 centimetara. I ugrizo me u ovoj poziciji, tu za dlan', pokazao nam je Miodrag. Zmija se povukla, a Miodrag je ubrzo prevezen u bolnicu.

'Onda su počela velika povraćanja, proljev koji je trajao 3 i pol sata, konstantno. Bilo je strašno! Mislio sam da će me u jednom trenutku prekinut, prekrižio sam se i rekao: što Bog da, pomislio sam na svoje dijete i ženu', rekao je Miodrag.

No, na sreću, izvukao se. Liječnici kažu da je osim fizičkih simptoma, šok najopasnija posljedica ugriza. 'Ako se ne reagira promptno, može doći do šoka i smrtnog ishoda, ukoliko dođe do krvarenja u području mozga', ističe dr. med. Alijana Kadić iz Zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu.

Važno je ostati smiren i imobilizirati ranu, do dolaska hitne pomoći. 'Hladiti, podvezivati, zatim zarezati nožem i isisavati otrov, to su mjere koje su davno napuštene i mogu štetiti', pojašnjava dr. Kadić.

Miodrag je još u bolnici. Pije antibiotike. No, kaže kako zbog svoje hrabrosti i dobre liječničke pomoći, može prebroditi sve. 'Iščupao sam se, Bogu hvala! Ti ljudi su se borili čitavi dan i noć za moj život', rekao je na kraju Miodrag.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene