Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove prilike za rad

Očekuju li mlade bolji dani nakon ulaska u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je trenutačno 318.000 nezaposlenih. Među njima je i mnogo mladih, koji se nadaju boljoj budućnosti nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Većini je građana jedna od želja - posao. Dobre vijesti stižu iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji ima niz novih mjera za poticanje zapošljavanja kao i daljnjeg obrazovanja mladih. Osim državnog novca, velika pomoć dolazi i od Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od Europske unije Konačno stižu DOBRE VIJESTI za nezaposlene mlade ljude Slika nije dostupna Pad u odnosu na svibanj 26 milijuna nezaposlenih u Europskoj Uniji

Prema posljednjim podacima Eurostata u EU stopa nezaposlenosti je 11 posto, dok je u Hrvatskoj 18, 1 posto. A kada govorimo o mladima i tu stanje nije najbolje. U Uniji je nezaposleno njih 23, 5 posto, a kod nas 32 posto. 'Svaki mjesec dolazim na burzu i nikad me ne zovu', kazala je Petra.

>> U prvih pet mjeseci u turizmu zaposleno gotovo 24 posto više ljudi

Bolji dani mlade očekuje nakon 1. srpnja kada bi Hrvatska od EU trebala dobiti 70, 6 milijuna eura poticaja. 'Na način da se omogući javnim pozivom svim našim partnerima, prvenstveno, poslodavcima koji zapošljavaju mlade osobe i ostale nezaposlene, kojima mi kroz naše mjere financiramo do 50 posto bruto plaće', kazala je Kristina Alerić, zamjenica ravnateljice HZZ-a.

Priliku za rad ili daljnje obrazovanje dobit će 8.000 mladih do 29 godina. 'Razmišljala sam o odlasku iz Hrvatske, ali ne znam baš. Sve mi je ovdje, tako da mi ne paše ići van', kazala je Valentina.Ostvari li se ovaj plan, mladi će možda ubrzo umjesto na vrata zavoda za zapošljavanje, ulaziti kroz vrata svog novog radnog mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene