Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio MORH

Snažna detonacija čula se u glavnom gradu: Evo o čemu je riječ

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U 12:45 građane je uznemirio glasan zvuk nalik eksploziji, a mnogi su pomislili da se dogodio potres. Ministarstvo obrane objavilo je da će se u četvrtak i petak provoditi planirani letovi i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka.

U 12:45 građane glavnoga grada uznemirio je glasan zvuk detonacije.

Zagrepčani su pomislili da je riječ o potresu, o čemu svjedoči EMSC. Na Twitteru su zbog velikog broja prijava zabilježili da se možda dogodio potres.

Ipak, razloga za brigu nema, sve je to u skladu s najavom Ministarstva obrane, koje je poručilo da će se tijekom četvrtka i petka u šest županija čuti glasna buka zbog probijanja zvučnog zida.

"Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u četvrtak i petak od 10 do 16 sati provodit će letačke aktivnosti tijekom kojih može doći do probijanja zvučnog zida", poručili su iz Ministarstva obrane.

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", navode.

Pročitajte i ovo Brod Jurij Olefirenko Rat u Ukrajini Rusija tvrdi da je uništila posljednji ukrajinski vojni brod

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija timovi na terenu Vojni helikopter i pripadnici HGSS-a tragaju za nestalom osobom

"Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", priopćio je MORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene