Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima će biti prosječna

Zubato sunce: Temperature će se spustiti do nule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge su ovih dana uznemirile katastrofične prognoze o ekstremno hladnoj europskoj zimi. Ipak, hrvatski meteorolozi i klimatolozi očekuju nešto drugo.

Naša zima bit će, kažu, prosječna, a vrijeme neće odstupati od prosjeka za to doba godine.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

'Očekuje se prosječna zima. Čak malo toplija od prosjeka', rekao je dr. Krešo Pandžić, klimatolog DHMZ-a.

'Puk kaže - ni jednu zimu nije vuk izjeo, dakle sigurno će biti pokoje hladno razdoblje', rekao je meteorolog Milan Sijerković.

Zimsko razdoblje trebalo bi završiti u ožujku. 'Bit će razdoblje jako hladnog vremena i razdoblje čak i toplog vremena', dodao je Sijerković.

A kakvo nas vrijeme očekuje slijedećih dana?

Sutra nas očekuje još jedan sunčani dan, a više sunca bit će i u istočnim krajevima. No ujutro se pripremite na dosta niske temperature. Osim u gorskim područjima gdje će se spuštati do nule, hladno jutro čeka i većinu unutrašnjosti - bit će samo oko 2 ili 3 stupnja.

>>Uživajte u suncu, stiže nam najhladnija zima stoljeća!?

Ponegdje će biti i jutarnje magle, a hladna jutra posljedica su utjecaja polja viskog tlaka zraka koje će se i sutra nalaziti nad Hrvatskom i većim dijelom srednje Europe. Ni na Jadranu jutro neće biti previše toplo, još uvijek će puhati jaka, ali ponegdje i olujna bura.

Poslijepodne nas očekuje vrlo slično vrijeme kao i danas - s tim da će biti i više sunčanog vremena, pogotovo u Slavoniji i Baranji. Jedino će temperature biti malo niže, uglavnom između 10 i najviše 13 stupnjeva.

U petak nas još čeka hladno jutro, ali sunčano i lijepo vrijeme. Iza toga u subotu više oblaka, a slaba kiša padat će poslijepodne uglavnom u zapadnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Razvedravanje već u nedjelju kada će biti i malo toplije, pogotovo će se to osjetiti ujturo.

Sunčano će biti više-manje do vikenda, a što se tiče temperature - pripremite se na hladna jutra u kojima može biti i mraza!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene