449922
449922
449922
449922
449922

'Neću dopustiti nikakva odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju'

  • , 12.09.2016., 16:06
  • Autor:
  • komentara

Kolinda Grabar Kitarović u svom je obraćanju naglasila kako neće dozvoliti 'ultimatume, jer Hrvatska nema vremena za gubljenje'.

 
 
 
 
\'Neću dopustiti nikakva odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju\'
\'Neću dopustiti nikakva odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju\'

U 16 sati javnosti se obratila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je komentirala rezultate parlamentarnih izbora.

Iza nas su uspješno provedeni prvi prijevremeni parlamentarni izbori koji su uslijedili nakon izglasavanja nepovjerenje. Hrvatska je dokazala da je država zrele demokracije i sigurna sam da je iz tog izazova izašla još jača' započela je Predsjednica svoje obraćanje nakon čega je čestitala svima koji su izabrani u novi saziv Sabora.

'Posebnu čestitku uputila bih relativnim pobjednicima izbora, Andreju Plenkoviću i HDZ-u s partnerima', rekla je Grabar Kitarović.

Zadovoljna je, kaže, kampanjom koja je prethodila izborima. 'Unatoč nekim neprimjerenim izjavama, izborna kampanja predstavlja značajan demokratski iskorak jer je bila najvećim dijelom usmjerena na egzistencijalna pitanja, a ne na podjele', rekla je Predsjednica.

I nju, kaže, brine slaba izlaznost i poručuje izabranim zastupnicima da moraju odgovornije obnašati svoje dužnosti ne bi li vratili povjerenje u hrvatsku politiku.

'Pred nama su konzultacije koje ću sazvati po dobivanju konačnih službenih rezultata DIP-a. Želim naglasiti kako neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji irititraju hrvatsku javnost. Nemamo vremena za nova politička nadmudrivanja, treba nam sposobno i odlučno vodstvo. Vjerujem kako ću brzo dobiti dokaz o podršci natpolovične parlamnetarne većine za novog mandatra jer Hrvatska nema vremena za gubljenje', zaključila je predsjednica Kolidna Grabar Kitarović.

Podsjetimo, predsjednica je u nedjelju, po zatvaranju birališta na prijevremenim parlamentarnim izborima za deveti saziv Hrvatskoga sabora, sa svojim suradnicima putem medija pratila objave prvih neslužbenih rezultata i reakcije sudionika izbora.

S predsjednicom Republike u njezinom su Uredu bili predstojnica Anamarija Kirinić, pročelnica kabineta Natalija Hmalina, savjetnici Mate Granić i Mate Radeljić te glasnogovornik Luka Đurić.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se