Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje predsjednice

'Neću dopustiti nikakva odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović u svom je obraćanju naglasila kako neće dozvoliti 'ultimatume, jer Hrvatska nema vremena za gubljenje'.

U 16 sati javnosti se obratila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Slika nije dostupna Sutra počinju konzultacije PREDSJEDNICI URUČILI SLUŽBENE REZULTATE 'Ima čitav niz problema o kojima treba dobro razmisliti i donijeti odluke'

Predsjednica je komentirala rezultate parlamentarnih izbora.

Iza nas su uspješno provedeni prvi prijevremeni parlamentarni izbori koji su uslijedili nakon izglasavanja nepovjerenje. Hrvatska je dokazala da je država zrele demokracije i sigurna sam da je iz tog izazova izašla još jača' započela je Predsjednica svoje obraćanje nakon čega je čestitala svima koji su izabrani u novi saziv Sabora.

'Posebnu čestitku uputila bih relativnim pobjednicima izbora, Andreju Plenkoviću i HDZ-u s partnerima', rekla je Grabar Kitarović.

Zadovoljna je, kaže, kampanjom koja je prethodila izborima. 'Unatoč nekim neprimjerenim izjavama, izborna kampanja predstavlja značajan demokratski iskorak jer je bila najvećim dijelom usmjerena na egzistencijalna pitanja, a ne na podjele', rekla je Predsjednica.

I nju, kaže, brine slaba izlaznost i poručuje izabranim zastupnicima da moraju odgovornije obnašati svoje dužnosti ne bi li vratili povjerenje u hrvatsku politiku.

'Pred nama su konzultacije koje ću sazvati po dobivanju konačnih službenih rezultata DIP-a. Želim naglasiti kako neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji irititraju hrvatsku javnost. Nemamo vremena za nova politička nadmudrivanja, treba nam sposobno i odlučno vodstvo. Vjerujem kako ću brzo dobiti dokaz o podršci natpolovične parlamnetarne većine za novog mandatra jer Hrvatska nema vremena za gubljenje', zaključila je predsjednica Kolidna Grabar Kitarović.

Podsjetimo, predsjednica je u nedjelju, po zatvaranju birališta na prijevremenim parlamentarnim izborima za deveti saziv Hrvatskoga sabora, sa svojim suradnicima putem medija pratila objave prvih neslužbenih rezultata i reakcije sudionika izbora.

S predsjednicom Republike u njezinom su Uredu bili predstojnica Anamarija Kirinić, pročelnica kabineta Natalija Hmalina, savjetnici Mate Granić i Mate Radeljić te glasnogovornik Luka Đurić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene