Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKO I NAKON 24 GODINE

IZGUBIO MU SE SVAKI TRAG Umjesto na grobu, svijeću zapali na masovnoj grobnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je priča o kćeri jednog od vukovarskih heroja, kojemu ću danas na Sajmištu biti otkrivena bista.

Njegovoj žrtvi usprkos, Katica Pavletić, sve je ove godine bez posla. Obris lica u Spomen domu Ovčara, Katici je jedino što ima od oca. Umjesto na grobu, svijeću mu pali na masovnoj grobnici. Ondje mu se gubi svaki trag.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

''91. je odveden iz vukovarske bolnice, nismo ga pronašli, tijelo nije pronađeno, zadnje informacije što imamo da je viđen živ na Ovčari', rekla je Katica Pavletić iz Vukovara.

Damjan Samardžić, zvani „Veliki bojler", vukovarski je heroj kojemu će Udruga hrvatskih branitelja Sajmište u srijedu otkriti bistu.

U hrvatskim gradovima svijeće za žrtve Vukovara

'Moj otac je '91. bio jedan od zapovjednika obrane Sajmišta', rekla je gospođa Pavletić.

Iako joj je otac heroj, majka dragovoljka, a suprug ratni invalid, Katica, koja je i majka četvero djece, u Vukovaru ne može dobiti ni posao čistačice.

'Ove godine je bilo devet natječaja, međutim, ni na jednom nisam prošla, uvijek imam bod manje od potrebnog', kazala je.

U gradu je 2.158 nezaposlenih. Životni standard je nizak jer mnogi od 9.263 zaposlenih rade za minimalac.

'Ako platiš račune, šta ćeš onda jesti cijeli mjesec? Ha, onda platiš ono što moraš, gledaš da kupiš što je najjeftinije', rekla je Pavletić.

24 godine nakon rata, grad se još uvijek obnavlja. Središte Vukovara u novom je ruhu, Vukovarci su dobili kino, trgovačke centre. U prošlih godinu dana otvorena su tri nova proizvodna pogona, ali i pučka kuhinja.

'Jako je teško. Vukovar će još i opstati nekako, ali ja mislim da, poslije svih ovih natječaja i potraga za poslom, ja mislim da svoj posao, ako ne budem, morat ću tražiti negdje dalje', rekla je Katica.

Jedan joj je sin već u Zagrebu, a ona je, u četrdesetim godinama, upisala tečaj njemačkog jezika. Iako se njezin otac nije za to borio, Katica razmišlja napustiti Vukovar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene