Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22. godine postojanja

Obljetnica osnutka HDZ-a: 'Ostvarujemo Tuđmanove težnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 22. obljetnice osnutka stranke izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću na grobu osnivača stranke Franje Tuđmana.

Svom prvom predsjedniku Franji Tuđmanu stranački vrh poklonio se na grobu. Dan su završili već uobičajenim nogometnim turnirom, predsjednica je dobila dres s brojem 22, a HDZ-ovu momčad predvodili su ministri Milinović i Kalmeta. Od sudionika koji su bili na osnivanju HDZ-a prije 22 godine još je aktivan Vladimir Šeks. A Franjo Tuđman danas je bio najcitiranija osoba među HDZ-ovcima.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Na zagrebačkom Mirogoju predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor istaknula je da stranka djeluje u skladu s naslijeđem i vizijom prvog hrvatskog predsjednika. Obljetnica se nastavila svečanom sjednicom u prostorijama NK Jarun gdje je stranka i osnovana.

'HDZ danas djeluje u skladu s programom HDZ-a i mi, ja to ovako s ponosom mogu reći, danas ostvarujemo neke težnje prvog hrvatskog predsjednika, prije svega onu oko ulaska u Europsku uniju', rekla je Kosor.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene