Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori i od Kazahstana

Lista najbjednijih zemalja: Hrvatska zauzela visoku poziciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni razlog zbog kojeg se Hrvatska našla na 31. mjestu ljestvice od ukupno 108 zemalja je nezaposlenost.

Venezuela je najbjednija zemlja na svijetu. Drugu godinu za redom našla se na vrhu liste najbjednijih zemalja koju sastavlja Institut Cato. Prilikom sastavljanja popisa kombiniraju se podaci o stopi inflacije neke zemlje, kamatnim stopama i nezaposlenosti. Također, faktor su i bilo kakve promjene u rastu BDP-a.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Slika nije dostupna nije bajno Objavljen popis država najskupljih za život: Pogledajte na kojem mjestu se nalazi Hrvatska

Na popisu je ukupno 108 zemalja koje su rangirane od najgorih prema boljima, a Hrvatska je zauzela 31. mjesto. Glavni faktor zbog kojeg je Hrvatska zauzela ovu poziciju je nezaposlenost.

'Siromaštvo i bijeda kucaju na vrata'

Venezuelu na vrhu popisu slijede Argentina, Sirija, Ukrajina i Iran. Srbija je na 8. mjestu, Bosna i Hercegovina 21., Makedonija 12., a Slovenija 59. mjestu. Na dnu ljestvice su Bruneji, Švicarska, Kina, Tajvan i Japan.

Odmah iza Hrvatske smjestili su se Kazahstan i Pakistan. Zemlje koje nisu u tablici nisu prijavile zadovoljavajuće podatke za 2014. godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene