Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska afera stoljeća ide dalje

OBJAVLJUJE SE BAZA 'PANAMA PAPERSA' Na popisu hrvatski građani i tvrtke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) objavit će danas u 20h bazu podataka s informacijama o više od 200.000 pravnih i fizičkih osoba koje su obuhvaćene istragom 'Panama papers'.

U velikoj operaciji istraživačkih novinara 'Panama Papers' do sada su razotkriveni brojni svjetski čelnici, sportske zvijezde i milijarderi koji su skrivali novac u poreznim oazama uglavnom karipskog otočja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Panama Papers RAZLJUTIO SE PANAMSKI PREDSJEDNIK 'Koriste Panamu kao poprište bitke' Slika nije dostupna Curenje podataka PANAMA PAPERS Objavljeni dodatni podaci, na popisu 17 adresa iz Hrvatske

Iz baze podataka odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca procurilo je više od 11,5 milijuna dokumenata. Oni su otkrili kako je taj odvjetnički koncern desetljećima pomagao klijentima u pranju novca i izbjegavanju plaćanja poreza.

Podaci o offshore kompanijama i osobama koje su s njima povezane bit će objavljeni u 20 sati po hrvatskom vremenu.

Miranda Patručić, glavna istražiteljica projekta OCCRP – Organized Crime and Cooruprion Reporting, rekla nam je da nitko od hrvatskih građana iz poznate baze podataka ICIJ-a iz 2013. nije uključen u aferu Panama Papers.

Podsjetimo, na tom popisu ICIJ-a o off shore kompanijama koji je do sada objavljen, a koji nema nikakve veze s aferom 'Panama papers' nalazi se sedam osoba povezanih s Hrvatskom te 17 off shore kompanija koje su u vezi s hrvatskim građanima i tvrtkama, a one su:

Adnil Limited
APACHE SKY LIMITED
APWIND LIMITED
Aviva Trading Ltd.
Bauwood Limited
BL Media Group Ltd.
BOLISFORD LTD.
Central European Property Company Corp.
Cosico Ltd.
DENEVIAN LTD.
GENEX INTERNATIONAL LTD.
Greenfield Group Inc
I CONSULTING INC.
NORSFORD LTD.
Regent 4 Ltd.
Thillay Limited
Vapi Business Group Ltd.

Popis podataka iz 2013. vezan uz Hrvatsku možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene