Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad na 2.4 posto

Europska komisija objavila gospodarsku prognozu, Hrvatsku sljedeće dvije godine očekuje pad BDP-a

Europska komisija objavila je gospodarsku prognozu prema koju Hrvatsku očekuje pad BDP-a dok je Eurostat objavio da su Hrvati među najmanje sretnim narodima u Europskoj uniji.

Europska komisija danas je objavila jesensku gospodarsku prognozu prema kojoj Hrvatsku u sljedeće dvije godine očekuje pad BDP-a.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

Rast BDP-a u Hrvatskoj u 2019. je prema podacima Europske komisije iznosio 2,9%, a u 2020. pada na 2,6 posto, te u 2021. dodatno na 2,4%.

Europskom gospodarstvu predstoji dulje razdoblje prigušenog rasta i niske inflacije u kontekstu globalnih trgovinskih napetosti koje posebno pogađaju industriju, uz prijetnju prelijevanja slabosti i na uslužni sektor, objavila je EK, snizivši procjene rasta za eurozonu i EU.

Eurostat je pak danas objavio listu najsretnijih i najnesretnijih naroda u Europskoj uniji prema kojoj su od Hrvatske nesretnije samo Litva, Grčka i Rumunjska.

Najsretnije zemlje u Europskoj uniji su Nizozemska, Austrija i Finska u kojima se u protekih mjesec dana čak tri četvrtine stanovništa izjasnilo sretnim, a slijede Luksemburg, Španjoslka i Danska.

Najmanje sretan narod u Europskoj uniji prema podacima Eurostata su Latvijci (31% stanovnitva osjeća se sretnim), a slijeda Bugarska (35%), Hrvatska (42%), Litva (45%) te Grčka i Rumunjska s 46% sretnih stanovnika.

  Najsretniji narodi Europske unije (Screenshot: Eurostat) Najsretniji narodi Europske unije (Screenshot: Eurostat)

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene