Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevencija raka dojke

Obilježen Dan narcisa, organizirani i pregledi: U posljednjih osam godina smrtnost je pala za 30 posto

Aktualno Galerija Dan narcisa - 3 Dan narcisa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vili Beroš, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar zdravstva Foto: DNEVNIK.hr Dan narcisa - 1 Dan narcisa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan narcisa - 2 Dan narcisa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan narcisa - 4 Galerija 1/5 >>
Obilježen je Dan narcisa, posvećen prevenciji raka dojke.

Danas je obilježen Dan narcisa, na koji se upozorava na važnost prevencije raka dojke. Hrvatski nacionalni program ranog otkrivanja ove bolesti, s odazivom od 62 posto, najuspješniji je preventivni program, koji je u posljednjih osam godina dovelo do pada smrtnosti od čak 30 posto, tvrde u Ministarstvu zdravstva.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Po procjenama Eurostata, to nas svrstava u sam vrh Europske unije. Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" danas je organizirao i pregled mobilnim mamografom. Akciju su podržali i političari.

"Riječ je o tome da širimo raspon žena. Do sada su bile obuhvaćene žene koje imaju 50-69 godine, sada u sljedećoj godini širimo taj raspon za čak još deset godina. Dakle, bit će obuhvaćene sve žene starosti od 45-74 godine. To nije lako i jednostavno za riješiti i zato smo osigurali sredstva i sljedeće višegodišnje perspektive, čak 50 milijuna eura za jačanje primarne zdravstvene zaštite i ovakvih akcija", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene