Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar u posjetu braniteljskim zadrugama

"Što je dobro, treba širiti i dati recept i drugima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"U Hrvatskoj ima više od 500 braniteljskih zadruga u kojima se uspješno radi", rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

Predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Hrvatskoj i ministar branitelja Predrag Matić borave danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje obilaze braniteljske zadruge u Cerni i Tompojevcima, a diplomati su se u Vukovaru susreli s mladima okupljenima oko Europskog doma.

"Priča o braniteljskim zadrugama najbolja je priča o hrvatskim branitelja nakon Domovinskog rata", rekao je ministar branitelja Predrag Matić i dodao kako danas u Hrvatskoj, od početne četiri, ima više od 500 braniteljskih zadruga koje vode i u kojima rade ljudi koji se se nakon rata uspješno resocijalizirali i rade na dobrobit sebe, svojih obitelji i društvene zajednice.

Po njegovim riječima, Ministarstvo branitelja "bacilo je dobro sjeme" osnivanjem braniteljskih zadruga te su i na području Bosne i Hercegovine prošle godine osnovane dvije braniteljske zadruge čiji su članovi pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), a osnovana je i braniteljska zadruga čiji su članovi pripadnici Armije BiH.

Hrvatski branitelji se udružili u zadruge: Nude kobasice, kulen, med...

"Što je dobro, treba širiti i dati recept i drugima", poručio je Matić, koji će poslijepodne s predstavnicima diplomatskog zbora posjetiti braniteljsku zadrugu "Perun" u Cerni te Pčelarsku braniteljsku zadrugu "Tompojevci" u istoimenome mjestu nedaleko od Vukovara.

Prije obilaska braniteljskih zadruga, predstavnici dipomatskog zbora u Vukovaru su se susreli s mladim Vukovarcima okupljenima oko Europskog doma te su u povodu Međunarodnog dana mira 21. rujna na velikom transparentu napisali svoje poruke mira. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene