Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna sjednica

VIDEO 'Riječki SDP će glasati protiv Linićeva izbacivanja!' Jovanović ljut odjurio sa sastanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno je bilo na Gradskom odboru riječkog SDP-a.

Predsjedništvo Gradske organizacije SDP-a Rijeka održalo je u četvrtak poslijepodne sjednicu Gradskog odbora. Na sjednici, koja je trajala oko dva i pol sata, analizirali su se rezultati izbora za Europski parlament u Rijeci i Hrvatskoj, a jedna od tema je bilo i najavljeno Linićevo isključenje iz SDP-a, rekao je Obersnel.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Obersnel: Žao mi je zbog odluke predsjedništva i sramim se

Riječki SDP već je ranije masovno podržao Linića, s izuzetkom ministra Željka Jovanovića. Šef gradske organizacije Vojko Obersnel tijekom dana već je rekao da se srami odluke Predsjedništva, a ujedno je time jasno otkazao poslušnost vrhu stranke.

Nekoliko minuta prije završetka sjednice, Željko Jovanović, koji je već iskazao nezadovoljstvo podrškom koju riječki SDP daje bivšem ministru financija, ljutito je izašao iz prostorije u kojoj se zasjedalo, te kazao kako nema nikakvih komentara.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Rijeka, Vojko Obersnel rekao je okupljenim novinarima kako Slavko Linić ima potpunu podršku GO SDP-a, te kako će svi glasati protiv odluke o izbacivanju bivšeg ministra financija iz stranke. 'To će biti jednoglasna odluka', naglasio je.

Sa sjednice svi članovi riječkog SDP-a izašli su vidno dobro raspoloženi osim ministra Jovanovića.

S obzirom na to da je Željko Jovanović žurno napustio sjednicu desetak minuta prije ostalih, Obersnel je na pitanje zašto je Jovanović bio ljutit, odgovorio da se to mora pitati Jovanovića.

'On nije član Odbora', objasnio je Obersnel, te dodao kako Jovanović nije sudjelovao u glasovanju o odlukama.

Na novinarsko pitanje hoće li se tražiti tajno glasovanje o isključenju, Obersnel je istaknuo da za to nema potrebe. 'Vjerujem da još imamo dovoljno snage i hrabrosti da pogledamo jedan drugome u oči i kažemo što mislimo', rekao je.

Sjednica Odbora: Linić do ponedjeljka mora predati pisani dokument

Komentirajući mogućnost da bi članovi Glavnog odbora koji podržavaju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića mogli reći da bi, ako ne podrže Milanovićev stav da Linića treba isključiti iz stranke, značilo i pad Vlade Obersnel je izjavio da se u ovome trenutku raspravlja o sudbini Slavka Linića u kontekstu članstva u SDP-u.

'Što će to značiti za Vladu i predsjedništvo SDP-a to oni moraju sami sa sobom raščistiti računajući na odluku koju su donijeli', istaknuo je Obersnel.

Izjavio je da se nije raspravljalo o tome podržava li riječki SDP najavljenu kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a.

'To je najava nečega što će se dogoditi u budućnosti, sada je teško reći u kojoj budućnosti, ali će biti dovoljno vremena da o tome razgovaramo kad za to dođe vrijeme', rekao je dodajući kako Statut stranke omogućava da se svatko može kandidirati za bilo koju funkciju.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a na njemu su, osim članova Gradskog odbora, bili saborski zastupnici iz Rijeke te članovi predsjedništva Gradske organizacije.

Slavko Linić nije novinarima želio dati izjavu nakon izlaska sa sjednice.

Riječki SDP će vjerojatno na sjednici Glavnog odbora, koja je zakazana za subotu jedinstveno ostati na strani Linića, ujedno protiv odluke Predsjedništva stranke. (Hina/M.G)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene