Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Odbora

U niti 10 minuta: Linić ponovio optužbe protiv Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj se pojavio Slavko Linić kratko je trajala.

Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj se pojavio i bivši ministar financija Slavko Linić trajala je svega desetak minuta.

Pročitajte i ovo Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi Slika nije dostupna "Stanje na požarištima'' Bauk: ''Čuli smo da je požar bio atraktivan, je li netko rekao da je seksi?''

Linić je naime od Odbora zatražio da im do ponedjeljka  preda pisanu predstavku. Odbor mu je to dopustio pa će se sjednica nastaviti u utorak.

Obersnel: Žao mi je zbog odluke predsjedništva i sramim se

'Do ponedjeljka Odboru ću podastrti pisane dokumente',rekao je Linić  nakon sjednice i dodao da su razgovarali samo o tome.

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman, rekao je da su danas imali sjednicu Odbora na kojoj je Slavko Linić 'ponovio ono osnovno, ukratko svoju ocjenu odnosa sa Zoranom Milanovićem.'

'I rekao je da će detaljno to obrazložiti u pisanoj formi i da ćemo to u ponedjeljak dobiti, a onda smo se dogovorili da u utorak održimo sjednicu na kojoj ćemo na temelju toga odrediti smjernice odnosno težišta rada odbora u nadzoru', rekao je Tuđman.

'Ne, nije danas bilo rasprave o tome. Mi smo govorili o metodologiji rada', odgovorio je na pitanje jesu li barem razriješili tko je prosluškivao Linića ako nije SOA.

Kada je upitan jesu Liniću postavljali pitanja, Tuđman je pojasnio da nije riječ o istražnom povjerenstvu nego o nadzoru.

'Prema tome, gospodin Linić je došao svojevoljno i zahvalan je što je odbor pokrenuo to pitanje i rekao je da će se odazvati svaki put kada odbor to bude smatrao potrebnim', rekao je Tuđman.

'Teško je znati koliko će nadzor trajati'

'Dogovoreno je da će po pitanju izjava bivšeg ministra financija Linića Odbor ići u nadzor, a prije toga ćemo razgovarati s gospodinom Linićem', izjavio je u srijedu Tuđman i dodao da će se ići po svim sastavnicama sigurnosno-obavještajnog sustava koje bi mogle imati saznanja da se potvrde ili otklone iznijete sumnje.

Poručio je i da mu je teško reći koliko će nadzor trajati, jer sve ovisi o tome do kakvih će se podataka doći.

Tuđmama pitali i o Jandrokoviću

Novinari su danas iskoristili priliku da Tuđmana pitaju je li Gordan Jandroković odao državnu tajnu kada je rekao koliko ljudi je zaposleno u SOA-i.

'To sa državnom tajnom kod nas je narodni običaj da se to koristi kako kome paše. Vi imate znači dva, tri dana prije toga izvješće SOA-e koje je objavljeno prije nego što su se premijer ili predsjednik o tome izjasnili. Mislim da je to jedno pitanje i odnos koje treba u cjelini razmatrati, rekao je.

VIDEO Milanović se ispričao: Ravnatelj SOA-e me upozorio...

Podsjetimo, Jandroković je optužio premijera za laži i obmane nakon što je Milanović rekao da protekle dvije godine nitko nije zaposlen u SOA-i. Milanović je grešku priznao i ispričao se javnosti jer je 'rekao podatak koji nije potpuno točan'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene