Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darivanje matičnih stanica

Obećanje Ani Rukavini je ispunjeno - Hrvatska ima velik registar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih pet godina broj u registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica skočio je na gotovo 34.000 i svi su oni potencijalni spasitelji oboljelih od leukemije i limfoma kojima je potrebno presađivanje koštane srži.

Sa samo 156 imena u registru broj se u zadnjih pet godina popeo na gotovo 34.000.

Pročitajte i ovo Foto: Zaklada Ana Rukavina Odazovite se! Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Zagrebu Slika nije dostupna Humanitarna akcija koja spašava živote Najdraži cvjetovi Ane Rukavine zamirisali su diljem Hrvatske: Osmu godinu prikupljala su se sredstva za Zakladu

'Mislim da smo se probudili i da je tu Anino pismo bilo presudno. Kad se vi nađete u takvoj situaciji da vam brat ili sestra nisu podudarni i jedina slamka spasa je tamo netko iz svijeta, onda se razmišljaš pa zašto moja zemlja nema taj registar?', kazala je Marija Rukavina, predsjednica Zaklade Ana Rukavina.

Za upis u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dovoljno je malo dobre volje, jedan potpis i jedna epruveta krvi.

Epruveta ide u centar za tipizaciju, a nakon postupka, postaje dijelom svjetskog registra.

13 darivatelja iz Hrvatske već je spasilo živote. Donacijom matičnih stanica oboljelima od leukemije i limfoma dali su najbolji dar - život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene