Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kopije idu na ratifikaciju

Obavljen postupak pečaćenja Ugovora o pristupanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zgradi Vijeća Europske unije u Bruxellesu u utorak je obavljen postupak pečaćenja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, koji je potpisan 9. prosinca prošle godine.

Nakon pečaćenja Ugovora stekli su se uvjeti da se njegove kopije pošalju Hrvatskoj i zemljama članicama na ratifikaciju. Original Ugovora o pristupanju u ožujku će biti poslan u Rim talijanskoj vladi, koja je depozitar europskih ugovora.

Uz potpise predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i tadašnje premijerke Jadranke Kosor, koji su u ime Hrvatske potpisali ugovor, utisnut je žig s grbom Republike Hrvatske. Uz potpise čelnika članica EU-a utisnuti su grbovi njihovih zemalja.

Hrvatska je potpisala pristupni ugovor 9. prosinca u Bruxellesu. Punopravnom članicom EU-a Hrvatska će postati 1. srpnja 2013. kada se obavi postupak ratifikacije ugovora u Hrvatskoj i u svim zemljama članicama. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeste li ga osjetili? Potres kod Ogulina, osjetio se i na području Zagreba i BiH: "Dobro je zatreslo..." Ilustracija Budućnost pred vratima Hrvatska je ušla u najužu jezgru jednog od najjačih globalnih sustava: Iduća godina mogla bi biti presudna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene