Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bolnica je učinila što je morala'

OB Varaždin: Smijenjen psihijatar koji je na Facebooku uvrijedio branitelje i invalide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacijski upravitelj varaždinske Opće bolnice Mladen Smoljanec razriješio je dužnosti voditelja Odjela za psihijatriju Nenada Horvata jer je neprimjerenim istupom na svojem facebook-profilu uvrijedio branitelje - invalide Domovinskog rata.

'U petak je naš djelatnik, voditelj Odjela za psihijatriju Nenad Horvat na jednoj društvenoj mreži iznio svoja stajališta o braniteljima i braniteljskoj populaciji za koja smo, provjerom, ustanova i ja odlučili da nisu bila primjerena', rekao je Mladen Smoljanec i dodao da s današnjim danom Nenad Horvat više nije voditelj, razriješen je dužnosti, a za obnašateljicu te dužnosti imenovana je dr. Zemira Medved.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

Na svojem facebook-profilu dr. Horvat je za prosvjednu povorku branitelja 10. prosinca u Zagrebu napisao: 'Domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam'.

Sanacijski upravitelj Smoljanec ispričao se u ime bolnice i svih njezinih djelatnika te u osobno ime braniteljskoj populaciji, osobito stradalnicima i invalidima Domovinskog rata.

'Pozivam ih da, kao što su do danas dolazili u našu bolnicu, dolaze i dalje jer će biti zbrinuti na najvišemu mogućem stupnju', rekao je sanacijski upravitelj varaždinske bolnice na izvanrednoj konferenciji za novinare te dodao kako se nada da to neće poremetiti dosadašnje međusobne dobre odnose. Istaknuo je da je dr. Horvatu žao i da je shvatio svoj postupak.

VIDEO Gotovina o braniteljima u Savskoj: 'To su naši branitelji, imaju pravo reći što žele'

'Mi smo odlučili da je to postupak preko kojega se ne može prijeći i prihvatili smo njegovu ostavku na mjesto voditelja Odjela za psihijatriju. On ostaje zaposlenik bolnice. Bolnica je učinila što je mogla i morala. Ako neke institucije budu željele povesti kakav postupak, na to ne možemo utjecati', rekao je Smoljanec i dodao da je javna riječ javna riječ u bilo kojem mediju te da je dopuštena svima, ali svatko ima odgovornost za izgovorenu javnu riječ. 'Do sada nisam imamo nikakve informacije o sličnim istupima, a sada smo reagirali odmah čim smo saznali. Njemu je žao, kaje se zbog toga, ali riječi više ne može povući', istaknuo je Smoljanec.

Nenad Horvat izjavio je da mu je žao zbog nepromišljenog nastupa u javnosti.

'Ispričavam se svima koje sam uvrijedio. Posebno se ispričavam poslodavcu kojem sam nanio štetu. Iz moralnih razloga, podnio sam ostavku na funkciju u bolnici', rekao je Nenad Horvat.

Doznaje se da su sporni istupi uklonjeni s društvene mreže. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene