Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Selotejp'

Nastavljeno suđenje, Krnjaku nije nužna operacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje u slučaju 'selotejp' nastavljeno je iza podneva na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon što su liječnici utvrdili da nije nužan operativni zahvat nad drugooptuženim Ivicom Krnjakom, kao što su on i njegovo branitelj tvrdili.

Krnjaka je jutros pregledao liječnički tim u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava na čelu s pročelnikom Odjela za vaskularnu kirurgiju Mirkom Šarlijom koji je sudu dostavio mišljenje da nije nužna hospitalizacija i zahvat kojemu se Krnjak namjeravao podvrći zbog začepljenja vratnih žila. Sudsko vijeće pod predsjedanjem Željka Horvatovića je nakon toga odlučilo nastaviti sa suđenjem, a u sudnicu je doveden i Krnjak kojemu je određen pritvor, zbog sumnje da zloupotrebljava svoje zdravstveno stanje kako bi odugovlačio sudski postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'selotejp': Sud sumnja u opravdanost Krnjakovih izostanaka Slika nije dostupna Slučaj 'selotejp' Optuženik Krnjak traži povratak u pritvor

Krnjaku kršena ljudska prava?

Njegov branitelj Domagoj Rešetar ocijenio je to kršenjem Krnjakovih ljudskih prava i ustavnog prava na zdravstvenu zaštitu, a Krnjakova supruga podnijela je zahtjev za izuzećem sudskog vijeća te kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv svih sudaca koji su sudjelovali u donošenju odluke o uhićenju i određivanju pritvora i to zbog kaznenog djela nepružanja pomoći, zloporabe položaja i ovlasti te nesavjesnog rada u službi. Zahtjev za izuzećem sudskog vijeća odbačen je uz obrazloženja da kao supruga optuženika nije stranka u postupku te da stoga ni nema pravo na podnošenje zahtjeva.
 

Krnjak prebačen u Zagreb

Krnjaka je policija jučer odvela iz osječke Kliničke bolnice i prebacila ga u Zagreb i to po nalogu suda koji mu je odredio pritvor jer je ocijenio da zloupotrebljava svoje zdravstveno stanje kako bi odugovlačio sudski postupak. Krnjakov branitelj Domagoj Rešetar smatra kako se njegovom branjeniku krše ljudska prava i ustavno pravo na zdravstvenu zaštitu.

>> 'Selotejp': Drugooptuženi Krnjak odbacio optužbe

Zbog Krnjakovog nedolaska na sud suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' u nekoliko je navrata bilo prekinuto. Taj se postupak približio završetku i ovoga su tjedna branitelji optuženih trebali iznositi završne riječi, nakon što su to prošlog tjedna učinili tužitelji. Ivica Krnjak bivši je zapovjednik Samostalne uskočke satnije kojega se, zajedno s Glavašem, tereti da je ostalim optuženim pripadnicima te postrojbe naredio da nezakonito uhite, zlostavljaju i ubiju osmero srpskih civila na obali Drave 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene