Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludo, luđe, samo u Hrvatskoj!

O Sanaderu odlučuju - raspušteni zastupnici?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader još je saborski zastupnik dva tjedna sa svim pravima i obavezama - stoga optužnica neće biti potvrđena dok je ne potvrde članovi Mandatno imunitetnog povjerenstva.

A njima je danas došlo 559 stranica optužnice. Od raspuštenih zastupnika traži se skidanje imuniteta. Tek potom možda se u proceduri ići dalje. A kada će se okupiti zastupnici nitko ne zna. Sve je došlo u tri sata popodne, zastupnika nema.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković 16. Vlada RH Plenković nakon saborske podrške vladi poručio: "Napravit ćemo iskorak, pokušat ćemo uspostaviti dijalog s oporbom" Zoran Milanović Nije dugo čekao Milanović potpisao zakon: Sabor će u petak glasati o povjerenju novoj vladi

Predsjednik je nedostupan. Nije isključeno da se o slučaju Sanader raspravlja i ovaj vikend, a možda i u ponedjeljak. A sve je u proceduri.

Saborski zastupnik tako čeka da o njemu raspravljaju njegove kolege. A dvije su osobe zanimljive; Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva, no on sjednicu ne može voditi jer je HDZ odredio da on bude osoba koja zastupa tu stranku u procesu Fimi Medija. On se ne javlja, a sve je dao u ruke svom zamjeniku. I Arsen Bauk koji je budući ministar uprave. A ima jedan zanimljivi detalj - otac dugogodišnje djevojke Arsena Bauka je odvjetnik Tihomir Rubeša koji brani Ratka Mačeka.

USKOK je danas, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Ive Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka, Branke Pavošević, Nevenke Jurak, Anite Lončar, Bojana Dimića, Hrvatske demokratske zajednice i trgovačkih društava Fimi Media, Ani-Lon i Onida zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te zlouporabe položaja i ovlasti u pomaganju.

Optužnicom se prvookrivljeniku Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku okrivljenog HDZ-a, 'stavlja na teret da je, od kraja 2003. do 2. srpnja 2009., u Zagrebu, u namjeri pribavljanja nelegalnih sredstava i prikrivanje ostvarenih prihoda te iz istih financiranje okrivljene Hrvatske demokratske zajednice, te stjecanja koristi za sebe, druge osobe i okrivljenu Hrvatsku demokratsku zajednicu, u zajedničko djelovanje povezao drugookrivljenika Mladena Barišića, rizničara HDZ-a, trećeokrivljenika Ratka Mačeka, koji je do početka 2008. godine obnašao funkciju glasnogovornika Vlade RH i šefa izbornih stožera HDZ-a, četvrtookrivljenicu Branku Pavošević, šeficu računovodstva HDZ-a i tajnicu za financije, a od 2004. godine, na prijedlog drugookrivljenika Mladena Barišića, i petookrivljenicu Nevenku Jurak, direktoricu okrivljenog društva Fimi Media', stoji u priopćenju na stranicama USKOK-a.

Vijesti o novoj optužnici Sanaderu su priopćili odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. 'Gospodin Sanader očigledno neće danas izaći jer je za sutra zakazana sjednica optužnog vijeća obzirom da je danas poodne stigla optužnica s prijedlogom za određivanje pritvora. Tek ćemo sutra znati što će se dalje događati i kakva će biti odluka optužnog vijeća povodom pritvora', rekla je Sloković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene