Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili i video

O masovnom egzodusu Hrvata iz domovine raspisao se i Glas Amerike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Raste broj ljudi koji odlaze iz Hrvatske. Samo u prošloj godini se 56 tisuća hrvatskih građana prijavilo u Njemačkoj'', piše Glas Amerike, dodajući da "državotvorni HDZ nije dokazao sposobnost ni da barem ublaži egzodus Hrvata".

O velikom problemu masovnog iseljavanja iz Hrvatske, video je objavio Glas Amerike, studio Washington. U videu navode da je Hrvatsku u posljednjih pet godina napustilo 250 tisuća građana, što je više nego što ih živi u Rijeci i Osijeku zajedno.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!" Ilustracija Traže bolje prilike Statistiku nam popravljaju izbjeglice, ali Hrvati zapravo sve više napuštaju zemlju: Najviše ih je iselilo na jednu destinaciju

Glas Amerike ističe da HDZ donosi novi zakon koji bi trebao povećati broj državljana, a prema njemu neće biti potrebno da osoba koja aplicira za državljanstvo poznaje hrvatski jezik ili kulturu da bi državljanstvo i dobila. Bit će, navodi VOA, potrebno samo da vam je jedan od predaka Hrvat ili Hrvatica te da položite prisegu.

''Neće biti potrebno ni da ste ikada zakoračili na tlo Hrvatske, navodi VOA te dodaje: "Dakle, stranka koja promiče 'domoljublje' i 'tradicijske vrijednosti' ne zahtijeva da eventualni državljani išta znaju o Hrvatskoj".

Time se, smatraju, "dokazuju ograničenja i ispraznost apstraktnog domoljublja i nacionalizma, naspram konkretne posljedice egzodusa".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene