Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojka se bliži 800.000

NP Krka bilježi rekordnu posjećenost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski biser prirode, Nacionalni park Krka ovih dana obara rekorde posjećenosti. Prekrasnu prirodu, a posebice slapove, dosad je vidjelo 780 tisuća posjetitelja. No, sezona nije ni blizu kraja.

Skradinski buk najljepši je u jesen. 'Ja sam iz Italije, ali Hrvati stvarno znaju kako se ponaša sa prirodnim resursima', hvali nas Luka, posjetitelj s Hvara.

Pročitajte i ovo Nacionalni park Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 tragedija u np krka Kod Skradinskog buka utopili se stariji muškarac i mlađa žena: "Ona je imala studentsku iskaznicu..." Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) ravnateljica na četiri godine Nella Slavica ponovno ravnateljica NP-a Krka: Ministar ju odabrao drugi put, iako je sud raniju odluku – poništio

Iako je temperatura vode oko dvanaest stupnjeva, Sharlotte iz Londona i njezine prijateljice nisu mogle odoljeti kupanju. Za uspomenu su fotografirali i ribe. 'Ledeno je, ali se navikneš. Ipak je lijepo, jer je ondje prekrasni slap', kaže Sharlotte.

>> Hrvatska jedna od najbogatijih zemalja po raznolikosti biljnog i životinjskkog svijeta

Skradinski buk najduži je i najposjećeniji slap na rijeci Krki i jedno od najljepših prirodnih ljepota Hrvatske. Rijeke Krka i Čikola uzvodno se sljubljuju i čine sedrene barijere duge osamsto metara. Dok uživaju u ljepotama slapova, posjetitelji mogu kupiti domaće proizvode: šipak, bademe, orahe. Šibenskim smokvama ni Tajvanci ne mogu odoljeti.

Nacionalni park svakoga dana u prosjeku posjeti dvije i pol tisuće ljudi. Nikada do sada nije bilo ovoliko zaljubljenika u prirodu. 'Bilježimo rekordan broj posjetitelja ovu sezonu sada smo već negdje na 780.000 posjetitelja, očekujem do kraja godine da se to približi brojci od osamto tisuća, na neki način magična brojka', kaže Tonći Restović, ravnatelj NP Krka.

Sezona u nacionalnom parku još nije gotova. Hrvatski biser prirode je, kažu posjetitelji, najljepši u jesen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene